Çöken Binadaki Hasar Gün Agarinca Ortaya Çikti

Malatya’da dün aksama dogru çöken 2 katli binada arama çalismalari gece yarisi sonlanirken, enkaz kaldirma çalismalari da devam ediyor. Olayin yasandigi cadde belediye ekiplerince temizlenmeye baslanirken, polis ekiplerinin de çevre güvenligi devam ediyor.

Çöken Binadaki Hasar Gün Agarinca Ortaya Çikti
Malatya’nin en merkez caddelerinden biri olan Inönü Caddesi Sitmapinari mevkiinde dün 16.50’de 2 katli bir binanin çökmesinin ardindan baslatilan arama-kurtarma çalismalari gece 02.00 siralarinda tamamlandi. 13 kisinin yarali olarak kurtarildigi enkazda çalismalarin tamamlanmasi ile enkaz kaldirma çalismalari basladi.

Malatya Büyüksehir Belediyesine ait is makinelerince moloz yiginlari kamyonlarla sabaha kadar tasindi. Sabah saatleri ile birlikte temizlik görevlileri de olayin yasandigi caddede temizlik çalismasi baslatti. Polis ekiplerinin olay yerindeki önlemleri sürerken, araç trafigine kapali olan caddede yaya güvenligi de karsi seritten kontrollü olarak verilmeye baslanildi.

Dün gece Malatya’ya gelen Içisleri Bakan Yardimcisi Ismail Çatakli ile Çevre ve Sehircilik Bakan Yardimcisi Fatma Varank’da olay yerine gelerek yetkililerden bilgiler almisti.

Merkez Battalgazi Mahallesi Sifa Mahallesi Inönü Caddesi’nde bulunan iki katli binada izinsiz tadilat yapilmasi nedeniyle binada çökme meydana gelmis, arama kurtarma çalismalari sonucu 13 kisi enkazdan yarali kurtarilmisti. 7 ilden gelen AFAD ekipleri ile birlikte Malatya’da UMKE, Büyüksehir Belediyesi itfaiye ekipleri ve STK’lardan olusan toplam 447 personel yaklasik 9 saatte arama-kurtarma çalismasi tamamlandi.
Kaynak: İHA