MHP'li Aydin'dan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çomakli'ya Ziyaret Açiklamasi

'Atatürk Üniversitesi, kentin ve bölgenin egitim kalitesi ile is gücü niteliginin yükselmesi noktasinda önemli uygulamalara imza atiyor'.

MHP Genel Baskan Yardimcisi ve Erzurum Milletvekili Kamil Aydin, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomakli'yi ziyaret etti.

Üniversitenin Kurumsal Iletisim Direktörlügünden yapilan açiklamada, Aydin'in istisare kültürüne katki sunmak, fikir alisverisinde bulunmak ve üniversitedeki gelismeler hakkinda bilgi sahibi olmak amaciyla kurumu ziyaret ettigi belirtildi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Aydin, Atatürk Üniversitesinin dünya üniversiteleriyle rekabet edecek altyapiya sahip oldugunu belirterek, kendisinin de mensubu bulundugu bu üniversiteyle daima gurur duydugunu anlatti.

Aydin, Türkiye’nin ve dünyanin dört bir yanindan ögrencisi olan Atatürk Üniversitesinin çalismalarini yakindan takip ettigini kaydederek, su ifadeleri kullandi:

“Atatürk Üniversitesi, kentin ve bölgenin egitim kalitesi ile is gücü niteliginin yükselmesi noktasinda önemli uygulamalara imza atiyor. Özellikle üniversite-toplum ve üniversite-sanayi is birliklerinde örnek olacak projelerle egitim, istihdam ve sosyal politikalar basta olmak üzere birçok alanda ülke yüksekögretimine ve katma degerine yarar sagliyor. Üniversite siralamalarinda da elde edilen basarilar, atilan adimlarin ne kadar dogru oldugunu bizlere gösteriyor."

Rektör Prof. Dr. Ömer Çomakli da ziyaretten duydugu memnuniyeti dile getirerek, hem sahsina hem de Atatürk Üniversitesine desteklerini esirgemeyen Aydin'a tesekkür etti.

Ziyarette ülkenin önemli projeleri arasinda yer alan Dogu Anadolu Gözlemevi'nin (DAG) yapim asamalari konusunda Aydin’a bilgi veren Çomakli, gözlemevinin 2022'in sonunda ilk isik alinarak hizmete açilacagini belirtti.
Kaynak: AA