Mersin Sahilleri, Yilin 12 Ayi Dalis Tutkunlarinin Ugrak Yeri Oluyor

Dogal resifleri ve çesitli su alti canlilarini barindiran sahillerde dalis yapanlar, çok sayida canli türünü kesfetme imkani yakaliyor Dalis egitmeni Ertugrul Çete: 'Diger denizler sogumaya basladi ama Akdeniz halen sicakligini koruyor. Dalisa elverisli durum devam ediyor. Istanbul, Ankara, Adana, Kayseri ve Konya'daki dalis tutkunlarindan çok yogun talep aliyoruz, sezonumuz bitmiyor' Dalis egitmeni Özgün Çaglayan Köse: 'Buralarda yilin 12 ayi su sicakligindan kaynakli dalis yapilabiliyor. Görsel açidan da canlilar artik bu tarafa dogru kaymaya basliyor'

OZAN EFEOGLU - İçel sahilleri, uygun iklim kosullari ve deniz sicakliginin elverisli olmasi dolayisiyla yilin 12 ayi dalis yapmaya imkan taniyarak, su alti tutkunlarinin yeni adresi oldu.

Sahip oldugu 321 kilometrelik sahil seridi ve essiz doga özellikleriyle "Dogu Akdeniz'in incisi" olarak nitelendirilen İçel, her seviyedeki dalgiçlarin faaliyette bulunabilecegi noktalariyla öne çikiyor.

Dogal resifleri ve su alti canli çesitliligi ile öne çikan sahillerde dalis yapanlar, çok sayida canli türünü kesfetme imkani yakaliyor.

Atlantis Dalis Merkezi egitmenlerinden Ertugrul Çete, AA muhabirine, Türkiye'de birçok dalis merkezinin su sicakliginin düsmesinden dolayi sezonu kapattigini söyledi.

Kis mevsiminde yerli ve yabanci turistleri agirladiklarini belirten Çete, söyle devam etti:

"Akdeniz sicak suya sahip oldugu için diger bölgelerden dalis tutkunlari buraya geliyor. Diger denizler sogumaya basladi ama Akdeniz halen sicakligini koruyor. Dalisa elverisli durum devam ediyor. Istanbul, Ankara, Adana, Kayseri ve Konya'daki dalis tutkunlarindan çok yogun talep aliyoruz, sezonumuz bitmiyor. Biz araliksiz 12 ay boyunca burada dalis yapabiliyoruz. Sezonumuz artik kisitli degil, genis bir sezona sahibiz. Sadece sayisal azalmalar oluyor, onun disinda normal dalislara devam ediyoruz."

-"Yilin 12 ayi su sicakligindan kaynakli dalis yapilabiliyor"

Adana'dan bölgeye dalis yapmak için gelen dalis egitmeni Özgün Çaglayan Köse de sezon içerisinde birçok bölgede dalislar gerçeklestirdigini aktardi.

İçel sahillerinin dalis tutkunlari için cazibe merkezi konumunda bulundugunu dile getiren Köse, "Su sicakligi yüksek derecelerde. Sezon içinde Fethiye, Kas ve Hatay'da dalis yaptim. Suyun sogumasindan kaynakli artik Dogu Akdeniz'de dalis yapmaya basladim. Buralarda yilin 12 ayi su sicakligindan kaynakli dalis yapilabiliyor. Görsel açidan da canlilar artik bu tarafa dogru kaymaya basliyor." diye konustu.

Köse, suyun sicak olmasinin yani sira berrakligiyla da dalis için çok elverisli bir yer oldugunu kaydetti.
Kaynak: AA