Küçükçekmece'de Ögretmen, Ögrencinin Kulagini Çekerek Yaraladi

Küçükçekmece’de, bir ögretmenin iki arkadasin kavgasini ayirmaya çalisan 9 yasindaki 4. sinif ögrencinin kulagindan çekerek yaraladigi iddia edildi. Kulagindan yaralanan ögrencinin ailesi, ögretmen hakkinda suç duyurusunda bulundu.

Küçükçekmece'de Ögretmen, Ögrencinin Kulagini Çekerek Yaraladi
Olay, 7 Ekim Persembe günü Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Zühtü Senyuva Ilkögretim Okulu’nda yasandi. Iddiaya göre, 4. sinifta henüz bilinmeyen bir nedenle iki ögrenci kavga etti. Bu sirada S.B. ile baska bir ögrenci, kavga eden sinif arkadaslarini ayirmaya çalisti. Daha sonra sesleri duyarak sinifa giren ikinci sinifin ögretmeni M.Ç., çocuklari ayirmaya çalisan S.B. ve baska bir ögrenciyi kulaklarindan tutup havaya kaldirdigi öne sürüldü.

Kulagi kanayarak yaralanan 9 yasindaki S.B, sirasina geçerek aglamaya basladi.

Durumu fark eden sinif ögretmeni kulagi kanayan S.B’ye ilk önce müdahale etti, ardindan okula gelmesi için anneyi arayarak haber verdi. Okula gelen Mecbure B., M.Ç, isimli ögretmenle bir süre tartisti. Tartismanin ardindan anne Mecbure B., ogluyla hastaneye giderek darp raporu aldi. Anne Mecbure B. ve oglu ardindan ifade vermek için polis merkezine gitti. Küçükçekmece Çocuk Sube Amirligine annesiyle birlikte giden 9 yasindaki ögrenci, avukat esliginde ifade vererek ögretmen M.Ç. hakkinda suç duyurusunda bulundu.

Iki arkadasinin kavgasini ayirirken ögretmenin birden geldigini anlatan 4. sinif ögrencisi S.B., “Ilk önce arkadaslarim kavga ediyordu. Benle arkadasim onlari ayiriyorduk. Sonra o hoca geldi arkadasim ile benim kulaklarimizi çekti. Benim de onun da kulaklarini tutup havaya dogru kaldirdi. Sonra sirama hemen geçti, kanamaya basladi.

Tedavi etmeden hemen gitti. Sonra kendi hocam geldi, beni asagiya eczane dolabi vardi oraya götürüp, pamukla bir sey sardi. Bu hoca benim hocam degil, baska hoca. Geldigi gibi kulaklarimdan çekip havaya kaldirdi, sonra birakti” dedi.

Bu aralar okula gitmekten korktugunu anlatan 9 yasindaki S.B., “Sonra ben yerime geçtim agliyorum, hocam geldi. Ne oldu diye, dedim ki nöbetçi hoca benim kulagimi çekip kanatti. Hocam geldi annemi aradi. Sinifa girmistim sonra annem geldi, beni siniftan aldi. Ilk hastaneye gittik, sonra polis merkezine gidip sikayetçi olduk. Ben bu aralar okula gitmek istemiyorum. Korkuyorum, bu ögretmen bana bunu yine yapar” diye konustu.

Okula gittikten sonra ögretmenle aralarinda tartisma çiktigini anne Mecbure B., “Sabah saat 09.30 siralariydi çocugumun ögretmeni beni aradi, okula gelebilir misin dedi? Dogru dürüst bir sey söylemedi. Gittigimde çocugumu getirdi ve dedi ki, oglumun kulagini bir ögretmen bu hale getirmis. Bu sizin ögrenciniz nasil bilmiyorsunuz dedim. Sonra müdürün yanina gittim, bu nasil böyle oluyor. Benim çocugun kulagini koparacak hale getirmis ögretmen. Diyor ki, bunun üzerinde duracagiz hangi ögretmen oldugunu bilmiyoruz diyor. Sonra çocugumla asagiya indik bekleyelim dedim. Giriste çocuklara ders veriyormus. Teneffüs oldugunda oglum bana dedi ki, anne anne bak bu ögretmen. Bakar misiniz dedim, döndü bana ve ona dedim ki, nasil bir ögretmensiniz, bir çocuga nasil bunu yaparsiniz? Ne hakkiniz var çocugumu bu hale getiriyorsunuz, ya çocugumun kulagi kopsaydi. Bunun hesabini nasil verecektiniz. Özür dilerim dedi ama dedim bu kadar yeterli mi, özürle çocuk iyi oldu mu? Daha sonra üstüme üstüme yürüdü, bagirdi. ‘Benim ögretmenligimi sorgulayamazsin, kimse benim ögretmenligimi sorgulayamaz’ dedi.

Dedim sikayet edecegim, o da ne yaparsan yap dedi.

Üç tane çocuk burada okuttum ilk defa böyle bir sey yasiyorum. Müdür diyor ki, yapmayalim kapatalim diyor. Sonra hastaneye gidip darp raporu aldik ve polis geldi. Doktor, bu çocugun kopma noktasina geldi dedi.

Polisle birlikte karakola giderek sikayetçi olduk” ifadelerini kullandi.

(Medeni Topaloglu/IHA)
Kaynak: İHA