AK Parti'li Yildirim Ile TOBB Baskani Hisarciklioglu, Erzincan'da Is Insanlariyla Bulustu

AK Parti Genel Baskanvekili Binali Yildirim: 'Pandemide bütün ülkeler küçülürken biz en zor sartlarda 1,8 nasil büyüdük? Bu yilin 3. çeyreginde yüzde 22 büyüme ile dünyanin ikinci ülkesi nasil olduk. Bunlari düsünmemiz lazim, yeter mi? Yetmez' Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi Baskani Rifat Hisarciklioglu: 'Sanayi üretimimiz, pandemi öncesi seviyeyi yakaladi. Hatta sanayide bugün çalistiracak eleman bulamiyoruz. Türkiye'nin çesitli illerinden sikayetler gelmeye basladi'

AK Parti Genel Baskanvekili Binali Yildirim ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) Baskani Rifat Hisarciklioglu, Erzincan Ticaret ve Sanayi Odasinca (ETSO) düzenlenen üye bulusmalari toplantisinda is insanlariyla bir araya geldi.

AK Parti Genel Baskanvekili Yildirim, toplantida yaptigi konusmada, yasanan olaganüstü sartlari kullanan ve istismar edenlerin bulundugunu, bir yandan "salgin belasinin" yikici etkisini azaltirken, bir yandan da her kesimden vatandasin derdine derman olmak için Cumhurbaskani basta olmak üzere kabine ve meclisin mesai yaptigini belirtti.

Yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) sonra eski günlere dönmek için daha çok zamana ihtiyacin oldugunu ifade eden Yildirim, "Gerçekçi konusalim, samimi olalim. 'Pandemi öncesi günlere yarin gelecegiz, üç ay sonra gelecegiz' diyenler varsa bunlara itibar etmeyin." dedi.

Kovid-19'a ragmen Türkiye'nin ihracatinin artmasina iliskin degerlendirmede bulunan Yildirim, "Pandemide bütün ülkeler küçülürken biz en zor sartlarda 1,8 nasil büyüdük? Bu yilin 3. çeyreginde yüzde 22 büyüme ile dünyanin ikinci ülkesi nasil olduk. Bunlari düsünmemiz lazim, yeter mi? Yetmez. Çünkü hasar büyük. Bunun için zamana ihtiyacimiz var. Bos durmuyoruz, en az iki sefer çesitli toplumsal kesimlerin özellikle is aleminin sorunlarini çözecek, islerini kolaylastiracak, yüklerini hafiflettirecek kararlar aldik. Bütün imkansizliklara ragmen bunlari yaptik yapmaya da devam edecegiz." diye konustu.

- "Sorunlari torunlara birakmadik"

Dünyanin kriz içerisinde oldugunu vurgulayan Yildirim, söyle devam etti:

"Bu dünyanin krizi, enflasyon ile ilgili sikintimiz var, faizlerle ilgili sikintimiz var. Özellikle gida basta olmak üzere fiyatlarla ilgili sikintimiz var. Dolar kuru ile ilgili sikintimiz var veya yabanci paralarla ilgili sikintimiz var, bunlarin farkindayiz. Ama sunu unutmayalim normal sartlardan geçmiyoruz. Baska ülkelerde buna benzer sikintilar, bizim en az 2 katimiz 3 katimiz. Bunu sunun için söylemiyorum 'yani orada var bizde de var ne yapalim' böyle deme lüksümüz yok. Biz milletimizden mesulüz, milletimizin sorunlarini çözmeye memuruz. 20 yildir hep bunu yaptik, sorunlari torunlara birakmadik. Sorunlarin üstüne, üstüne gittik ve çözdük."

Kendilerini acimasizca elestirenlerin ortaya bir çözüm önerisi getirmedigini dile getiren Yildirim, elestirip çözüm önerisi getirmeyenlerin de tek derdinin "Bunlar gitsin ne olursa olsun. Böyle bir anlayis Türkiye'ye hiçbir fayda getirmez. Bu millete bir fayda getirmez." ifadelerini kullandi.

- "Sanayide bugün çalistiracak eleman bulamiyoruz"

TOBB Baskani Rifat Hisarciklioglu da Kovid-19'a iliskin son dönemde kisitlamalarin kalkmasiyla birlikte ekonomide tekrar bir canlanmanin basladigini söyledi.

Kovid-19'a ragmen sanayideki olumlu etkileri aktaran Hisarciklioglu, sunlari kaydetti:

"Sanayi üretimimiz, pandemi öncesi seviyeyi yakaladi. Hatta sanayide bugün çalistiracak eleman bulamiyoruz. Türkiye'nin çesitli illerinden sikayetler gelmeye basladi. Ihracatimiz Allah nasip ederse ilk defa tarihimizde bu yil sonu, Türk özel sektörü sayesinde 40 milyar dolar artarak bir yilda 220 milyar dolari bulmus olacak. Hizmet sektörleri yeterli destegi alamadigi için henüz tam olarak toparlanmayi saglayamadik. Ticaret ve turizm yavas yavas toparlanmaya basladi. Tarim ve hayvancilikta, yakit, gübre ve yem gibi girdi maliyetlerindeki yüksek artislar sikintiya yol açiyor."

Hisarciklioglu, pandemi döneminde bütün dünyanin gida, tarim ve hayvanciligin nasil stratejik bir sektör oldugunu bir kez daha gördügünü belirterek, sektör temsilcilerinden gida, tarim ve hayvancilik isini ihmal etmemelerini istedi.

Erzincan Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Ahmet Tanoglu da odanin faaliyetleri hakkinda bilgiler aktardi.

Programa, Erzincan Valisi Mehmet Makas, Belediye Baskani Bekir Aksun ile siyasiler ve is insanlari katildi.

Kaynak: AA