Ahmet Davutoglu Açiklamasi 'Su Anda Hiçbir Ittifakin Parçasi Degiliz'

Gelecek Partisi Genel Baskani Ahmet Davutoglu, “Su anda hiçbir ittifakin parçasi degiliz” dedi.

Ahmet Davutoglu Açiklamasi 'Su Anda Hiçbir Ittifakin Parçasi Degiliz'
Kayseri’de basin mensuplariyla bir araya gelen Gelecek Partisi Genel Baskani Ahmet Davutoglu, gazetecilerin sorularini yanitladi. Dün Kayseri’de vatandaslarla bir araya gelen Davutoglu vatandaslarin gösterdigi ilgiden memnun oldugunu söyleyerek, “Kayseri’ye Gelecek Partisi Genel Baskani olarak gelmekten gurur duyuyorum. Kayseri’ye gelmeyi 2 kez planlamistik ancak pandemi sartlarindaki kisitlamalar dolayisiyla kongrede uzaktan katilmamiz icap etti. Ben Kayseri’ye geldigimde hiçbir kisitlama olmadan bütün hemserilerim ile bulusmak isterim. Dünde Kayserili hemserilerimiz bizi çok güzel bir sekilde karsiladilar ve bizi bagirlarina bastilar. Gerek Camikebir’de gerekse kapali çarsida gördügüm muhabbet dolayisi ile bütün Kayserili hemserilerime tesekkür ediyorum” dedi.

Her seçime hazir olduklarini dile getiren Gelecek Partisi Genel Baskani Ahmet Davutoglu, “Bir siyasi parti tek basina ben iktidar olacagim iddiasi tasiyorsa o siyasi partidir. Bir siyasi lider ekibiyle birlikte ’bu ülkenin problemlerini çözecegim’ dedigi zaman basarili olur. Biz Gelecek Partisini, gelecek nesillerin 10 yillarini mümkünse 100 yillarini kusatacak bir fikriyat üzerine kurduk. Dolayisi ile benim meselem 2023 yilinda bir seçim kazanma meselesi degil, Anadolu’nun damarlarinda o kültürü yansitan yeni bir siyasi hareket kurmak” diye konustu.

Ittifakla ilgili gelen sorulara ise Davutoglu, “Su anda hiçbir ittifakin parçasi degiliz. Suanda kendi partimizi, kendi düsüncelerimizi ve vizyonumuzu belirliyoruz. Belirli partilerle, belli konularda is birligi olur ama ittifak ancak seçim ortamina gelindiginde belli olur. O gün göreceksiniz ki ülkenin siyasi dokusu çok degismis olacak ve sorular çok degisik olacak” ifadelerini kullandi.

(Mükremin Kaya - Turan Bulut/IHA)
Kaynak: İHA