Maden Sahasinda Kalan Mezarlar, Dualar Esliginde Baska Bir Alana Tasindi

Kastamonu’nun Hanönü ilçesine bagli Vakifgeymene Mahallesi’ndeki mezarlar, isletmeye açilan maden sahasinin içerisinde kaldigi gerekçesiyle baska bir alana tasindi. Mezarlarin tasinmasi sirasinda mevlit okutuldu.

Maden Sahasinda Kalan Mezarlar, Dualar Esliginde Baska Bir Alana Tasindi
Kastamonu’nun Hanönü ilçesinde faaliyet gösteren bir maden isletme sirketi, isletme sahasinda kalan Vakifgeymene Mahallesi Sepetçi Küme Evleri yerleskesinin arazi edinim çalismalarinin tamamlanmasinin ardindan, ailelerin mutabakati ve katilimi ile köy mezarligini Hanönü Merkez Kabristanligina tasidi. Her asamasinda Hanönü Ilçe Kaymakamligi, Hanönü Ilçe Belediyesi, Hanönü Ilçe Müftülügü ve ailelerin kesintisiz diyalogu ile gerçeklestirilen tasinma isleminden sonra yeni mezarlik alaninin çevre düzenlemesinin insasi, maden sirketi tarafindan gerçeklestirildi.

Hanönü Seyh Saban-i Veli Camii’nde okutulan mevlidin ardindan ailelere mezar yeri tahsis belgeleri takdim edildi.

"Bu emek çalismasiydi"

Maden sirketinin Halkla Iliskiler Yöneticisi Halime Taligaci Caner, Sepetçi Küme Evleri mezarliginin, Hanönü Merkez Vakif mezarligina naklinin tamamlandigini belirtti.

Bu çalismanin Türkiye’de örnek olacak birlik, beraberlik ve emek çalismasi oldugunu söyleyen Caner, "Emegi geçenlere tesekkür ediyorum. Sepetçi köyü halkiyla helallesmenin mutlulugunu yasiyorum" dedi.

Toplu olarak yenilen yemekten sonra yeni mezarlik alani ziyaret edildi. Ailelerle sirket çalisanlarinin helallesmesinin ardindan tören sona erdi.
Kaynak: İHA