Egitim-Bir-Sen Mardin Subesi, Okullara Yardimci Personel Destegi Istiyor

Egitim-Bir-Sen Mardin Sube Baskani Eyüp Deger, okullardaki yardimci personel ihtiyacinin kalici olarak giderilmesi gerektigini belirtti.



Deger, sendika binasinda yaptigi açiklamada, egitim ve ögretimin nitelikli ve verimli bir sekilde devam ettirilebilmesi için temizlik, güvenlik, bakim ve onarim gibi hizmetleri yürütecek personel ihtiyacinin karsilanmasi gerektigini aktardi.

"Egitim-ögretimin uygun sartlarda, hijyen tedbirlerinin tam alindigi, salginin yayginlasma riskinin bertaraf edildigi, egitim çalisanlarinin ve yöneticilerinin asli islerini disinda baska isleri de yapmak zorunda kalmadigi bir egitim ortami için personel ihtiyaci her zamankinden daha fazla önem tasiyor." diyen Deger, yüz yüze egitimdeki kararliligin personel ihtiyaci karsilanarak güçlendirilmesini istediklerini kaydetti.

Deger, su ifadeleri kullandi:

"Temizlik, güvenlik ve hijyen konusunda taviz verilmemelidir. Okullarimizin yardimci personel ihtiyaci kadrolu memur statüsünde personelle karsilanmadigindan, vazgeçilemez nitelikteki hizmetler, okul-aile birlikleri tarafindan veya Toplum Yararina Program (TYP) kapsamindaki geçici istihdamla yürütülmeye çalisilmaktadir. Ancak okullarin açilmasinin üzerinden bir ay geçmesine ragmen halen çok sayidaki okulun yardimci personel açigi giderilememis, TYP kapsaminda alinan personel de ihtiyaci karsilayamamistir. Okullarin yardimci personel ihtiyaci bir an önce karsilanmali; okul bazli ödenek tahsisi bir an önce hayata geçirilmelidir. Böylelikle okul idarecilerinin ve ögretmenlerin asli isi olan egitime ve ögretime tam olarak odaklanmalari saglanmalidir."

Kaynak: AA