Vergi Usul Kanun Teklifi Plan Ve Bütçe Komisyonunda Kabul Edildi

Vergi Usul Kanunu ile Bazi Kanunlarda Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun Teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.

Vergi Usul Kanun Teklifi Plan Ve Bütçe Komisyonunda Kabul Edildi
AK Parti Manisa Milletvekili Ugur Aydemir ve 49 AK Parti milletvekilinin imzalariyla TBMM’ye sunulan Vergi Usul Kanun Teklif,. Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.

Teklife göre, basit usulle vergilendirilen mükellef kazançlari gelir vergisinden muaf tutuluyor. ‘Küçük esnaf’ diye tabir edilen 850 bin civarindaki mükellef yillik beyanname vermeyecekler. Internet üzerinden sosyal içerik üreten kisilerin bu yolla elde ettikleri kazançlar gelir vergisinden istisna tutuluyor.

Teklife göre, tarim sektörü ve çiftçilerin kamu kurum ve kuruluslarindan aldiklari destekler gelir vergisinden istisna tutulacak. Fiziki ortamdan bagimsiz olarak elektronik ortamda vergi dairesi kurulabilecek. Mükelleflere hizli ve etkin hizmet verilebilmesinin saglanmasi, vergi dairesince yapilan islemlerin elektronik ortamda kurulan vergi daireleri tarafindan da yerine getirilmesini temin edecek düzenlemeleri yapma konusunda Hazine ve Maliye Bakanligi’na yetki veriliyor. Mükelleflerin bildirmeye mecbur oldugu bilgilerin Bakanliga yazili veya elektronik olarak bildirilmesi, bildirimi yapilmis olarak kabul edilecek.
Kaynak: İHA