MEB, 358 Ögrenciyi Lisansüstü Ögrenim Için Yurt Disina Gönderecek

Milli Egitim Bakanligi (MEB) bursuyla 358 ögrenci lisansüstü ögrenim için yurt disina gidecek.

MEB'in internet sitesinden yapilan duyuruya göre, 1416 sayili Kanun kapsaminda Bakanlik tarafindan yürütülen, Yurt Disina Lisansüstü Ögrenim Görmek Üzere Gönderilecek Adaylari Seçme ve Yerlestirme (YLSY) bursuyla yüksekögretim kurumlari adina 200, diger kamu kurum ve kuruluslari adina 158 olmak üzere, 358 ögrenci lisansüstü ögrenim için yurt disina gönderilecek.

Türkiye'nin nitelikli insan kaynagi ihtiyacini karsilamak amaciyla resmi burslu statüde lisansüstü ögrenim görmek üzere yurt disina gönderilecek ögrenciler, 22 farkli üniversite ve 13 farkli kamu kurumu adina ögrenim görecek.

Bu ögrenciler, yurt disinda yüksek lisans veya doktora ögrenimlerini basariyla tamamladiktan sonra mecburi hizmetlerini yerine getirmek etmek üzere, ihtiyaç duyulan kadrolara atanacak.

Adaylar, basvurularini 21 Ekim-1 Kasim 2021 arasinda REBUS'un (Resmi Burslu Ögrenci Sistemi) "https://rebus.meb.gov.tr" adresinden yapacak.

Konuyla ilgili detayli bilgi almak isteyen adaylar, MEB Yüksekögretim ve Yurt Disi Egitim Genel Müdürlügünün "https://yyegm.meb.gov.tr" internet adresinde yayimlanan YLSY basvuru ve tercih kilavuzunu inceleyebilecek.

- 20 binden fazla ögrenci burs aldi

Bakanlik tarafindan, 1929'da yürürlüge giren kanun kapsaminda, üniversitelerin ve kamu kurumlarinin uzman eleman ihtiyacini karsilamak üzere yurt disina burslu ögrenci gönderme islemleri baslatildi.

Baslangicindan bugüne kadar 20 binden fazla ögrenci, burs almaya hak kazandi. Milli Egitim Bakanligi bursiyeri olarak halen 4 bin 312 ögrenci, 50 farkli ülkede ögrenim görüyor.

Kaynak: AA