Trump En Zengin ABD'lilerin Bulundugu Forbes 400 Listesinden Düstü

Eski ABD Baskani Donald Trump, dünyaca ünlü Forbes is dergisi tarafindan yapilan en zengin 400 ABD’linin yer aldigi Forbes 400 listesinden düstü.

Trump En Zengin ABD'lilerin Bulundugu Forbes 400 Listesinden Düstü
Eski ABD Baskani Donald Trump, 25 yil sonra ilk dünyaca ünlü Forbes is dergisi tarafindan yapilan en zengin 400 ABD’linin yer aldigi Forbes 400 listesinden çikti. Geçtigimiz sene Trump, listede 339’uncu en zengin ABD’li olarak yer alirken, bu sene 2,25 milyar dolarlik serveti ile liste disi kaldi. Trump’in listeye en son siradan dahil olmasi için 400 milyon dolara ihtiyaç oldugu ifade edildi.

Trump’in kisisel serveti baskanliga aday oldugu zamandan bu yana düserken, 2015 yilinda net servetini 4,5 milyar dolar olarak açiklamis ve kendisine söz konusu listede 121’inci sirada yer bulmustu. Birçok kisi ise ABD Baskanliginin Trump’a 2 milyar dolara mal oldugu yorumunu yapti.

Amazon’un kurucusui Jeff Bezos, tahminen 201 milyar dolarlik net servetiyle dördüncü yil listenin basinda yer alirken, ünlü girisimci Elon Musk tahmini 190,5 milyar dolar serveti ile ikinci oldu. Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg listede üçüncü, Microsoft’un eski CEO’su Bill Gates dördüncü sirada yer aldi.
Kaynak: İHA