Lübnan Ordusu Açiklamasi Arsal'da 28 Tondan Fazla Amonyum Nitrat ??Ele Geçirildi

Lübnan ordusu, ülkenin dogusunda Suriye sinirindaki Arsal beldesinde 28 tondan fazla amonyum nitrat ele geçirildigini duyurdu.

Ordudan yapilan yazili açiklamada, alinan ihbar üzerine 4 Ekim'de Beka vilayetine bagli Arsal beldesindeki bir akaryakit istasyonuna baskin düzenlendigi belirtildi.

Akaryakit istasyonunda çuvallara doldurulmus haldeki 28 ton 275 kilogram amonyum nitratin ele geçirildigi ve söz konusu amonyum nitratin yüzde 26 nitrojen içerdigi aktarildi.

Baskin sirasinda biri Lübnan vatandasi, 2'si Suriyeli olmak üzere 3 kisinin gözaltina alindigi ve konuyla ilgili sorusturma baslatildigi ifade edildi.

Lübnan Içisleri Bakani Bessam Mevlevi, 18 Eylül'de, Beka Vadisi bölgesinde bir kamyonda 20 ton amonyum nitrat ele geçirildigini açiklamisti.

- Beyrut Limani'ndaki patlama

Beyrut Limani'nda 4 Agustos 2020'de patlayici maddelerin bulundugu bir depoda önce yangin çikmis, ardindan tüm kenti sarsan çok güçlü bir patlama meydana gelmisti.

Patlamada 200'den fazla kisi hayatini kaybetmis, yaralanan 6 bini askin kisinin 1000'den fazlasi engelli hale gelmis, 300 bin kisi de yerinden olmustu.

Cumhurbaskani Misel Avn, patlamaya 6 yildir limandaki bir depoda tutulan 2 bin 750 ton amonyum nitratin yol açtigini söylemisti.

Kaynak: AA