Özbekistan'da 13. Taskent Uluslararasi Film Festivali Sona Erdi

50'ye yakin ülkeden 300'den fazla sinema sanatçisinin katildigi festivalde Yönetmen Nuri Bilge Ceylan, özel ödüle layik görüldü.

Özbekistan'da düzenlenen "Ipek Yolu Incisi 13. Taskent Uluslararasi Film Festivali" sona erdi.

Baskent Taskent'te 29 Eylül'de baslayan ve dünyanin 50'ye yakin ülkesinden 300'den fazla sinema sanatçisinin katildigi festivalde, Türk yönetmen ve senarist Nuri Bilge Ceylan, "Dünya sinemasinin gelisimine yaptigi büyük katkilar" nedeniyle özel ödüle layik görüldü.

Festivalde, Serzad Nazarov'un "Ipek Yolu'nda" filmi büyük ödüle layik görülürken, en iyi erkek oyuncu ödülünü Tursunbay Pircanov, en iyi kadin oyuncu ödülünü Madina Mahmudova, en iyi yönetmen ödülünü "Bir çift ayakkabi" filmi ile Meksikali yönetmen Huan Antonio Martines, en iyi senaryo için ödülünü "Tavuklu aksam yemegi" filmi ile Isviçreli Vanja Viktor aldi.

Kesif ödülünü "Tekrar hatiralar" filmi ile Güney Koreli yönetmen Park Sun Min'in aldigi festivalde, Nuri Bilge Ceylan'in yani sira ünlü Rus yönetmen Nikita Mihalkov, Kirgiz oyuncu Aytugan Temirova, Tacik yönetmen Sayram Isayeva, Hint yönetmen Umes Mehra da "Dünya sinemasinin gelisimine yaptigi büyük katkilar" özel ödüllerine layik görüldü.

Festivale Türkiye'den Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Ahmet Misbah Demircan'in baskanliginda 50'den fazla sanatçi ve yetkili katilirken, festival kapsaminda Kültür ve Turizm Bakanliginin destegi, Yerli Düsünce Dernegi ve Taskent Büyükelçiliginin is birliginde son dönemde uluslararasi film festivallerinde ödül alan filmlerin gösterildigi "Türkiye Film Günleri" gerçeklestirildi.
Kaynak: AA