GÜNCELLEME - Samsun'da 1 Kisinin Öldügü, 3 Kisinin Yaralandigi Silahli Saldiriyla Ilgili 1 Süpheli Tutuklandi

ADLI SÜREÇ EKLENDI.

Samsun'da 1 kisinin öldügü, 3 kisinin yaralandigi, minibüse düzenlenen silahli saldiriyla ilgili gözaltina alinan 4 süpheliden 1'i tutuklandi.

Samsun Emniyet Müdürlügü ile Canik Emniyet Müdürlügü asayis ekipleri, Canik ilçesi Haci Ismail Mahallesi Cevher Nesibe Sokak'ta, minibüse açilan ates sonucu 18 yasindaki bir gencin öldügü, 3 gencin ise yaralandigi saldiriyla ilgili T.T. (24), A.T. (21), Y.I. (21) ve K.T'yi (21) gözaltina aldi.

Emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen zanlilardan T.T, Y.I. ve K.T. savciliktaki ifadelerinden sonra serbest birakildi.

Nöbetçi sulh ceza hakimligine çikarilan A.T. ise tutuklandi.

Yaralilar ve zanlilar ile görgü taniklarinin ifadelerinde, zanlilarin, A.T'nin ikametinde oturduklari sirada, ikametlerinin önündeki minibüsten müzik sesi ve gürültü gelmesi üzerine disari çiktiklari ve minibüsteki gençleri olay yerinden gitmeleri konusunda uyardiklari, olay yerinden ayrilmayan gençlerin bilindigi araca, av tüfegiyle ates ettiklerini söyledikleri ögrenildi.

Canik ilçesinde önceki aksam yasanan olayda, Haci Ismail Mahallesi Cevher Nesibe Sokak'ta 55 BCM 04 plakali minibüse düzenlenen silahli saldiri sonucu Hakan Ates (18), S.K. (19), R.Y. (19) ile M.B.E. (19) yaralanmisti. Kentteki hastanelere kaldirilan yaralilardan Ates hayatini kaybetmisti.
Kaynak: AA