Çatak Halk Egitim Merkezi'nde Robotik Kodlama Atölyesi Kuruldu

Çatak Kaymakamligi ve Ilçe Milli Egitim Müdürlügünce hazirlanan proje kapsaminda Halk Egitim Merkezi'nde robotik kodlama atölyesi kuruldu.

Ilçede çocuk ve gençlerin daha kaliteli egitim almasi ve kendilerini daha iyi gelistirebilmelerine olanak saglamak için çalismalar devam ediyor.

Bu kapsamda merkezde açilan robotik kodlama atölyesinde ilkokul ögrencilerine egitim verilmeye baslandi.

Halk Egitim Merkezi Müdürü Erkan Manto, kurumun bilisim laboratuvarinda kurulan atölyede bilisim teknolojileri ögretmeni Burcu Akbulut tarafindan, merkez okullarindan basvuru yapan ögrencilere haftanin 5 günü saat 14.00-17.00 arasi egitim verilecegini söyledi.

Çocuklar ilk etapta basitlestirilmis kodlama yöntemleriyle eglenerek kodlamayi ögrenecegini belirten Manto, "Ögrenciler, ders saati disinda kalan zamanlarini açilan robotik kodlama egitimi sonunda kendi oyunlarini programlayip, robot yapabilecek. Basarili olan ögrenciler arasindan olusturulacak robot takimi ulusal ve uluslararasi yarismalara katilabilecek." diye konustu.

Kaynak: AA