Aleyna Ölmeden Önce Süpheli Hakkinda Sikayette Bulunmus

Igdir’da tecavüze ugradigi için intihar ettigi iddia edilen 18 yasindaki genç kizin ölümünden bir gün önce polise süpheli hakkinda sikayette bulundugu ortaya çikti.

Aleyna Ölmeden Önce Süpheli Hakkinda Sikayette Bulunmus
Igdir’da 30 Eylül gecesi evlerinin bulundugu apartmanin yan tarafindaki apartmanin önünde cansiz bedeni bulunan ve intihar ettigi iddia edilen Aleyna Aggül (18) ile ilgili yeni bilgiler ortaya çikti. Aggül’ün ölümünden sonra ’Ölümümden Gökhan A. sorumludur’ yazili bir nota ulasan emniyet güçleri, persembe günü saat 05.00’te Gökhan A. (43) ile oglu Göktürk A.’yi (19) gözaltina aldi. Emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen Göktürk A. serbest birakilirken, baba Gökhan A. ise adli kontrol ve yurt disina çikma yasagiyla serbest birakildi. Baba-oglun serbest birakilmasina Aleyna Aggül’ün ailesi, kadin topluluklari, sosyal medya kullanicilari sert tepki gösterdi. Sorusturmayi yürüten cumhuriyet savcisi, Gökhan A.’nin serbest birakilmasi üzerine Agri’nin Dogubayazit ilçesindeki bir üst mahkeme olan Sulh Ceza Mahkemesi’ne itiraz etti.

Olayla ilgili yeni detaylar çikti

Aleyna Aggül’ün ölmeden bir gün önce süpheli Gökhan A. hakkinda, ’santaj, kasten yaralama, tehdit, hakaret ve özel hayatin gizligini ihlal’ suçlamasiyla sikayette bulundugu ortaya çikti. Sikayetinde Aggül’ün daha önce Igdir Cumhuriyet Bassavciligi’na süpheli Gökhan A. hakkinda cinsel saldiri suçlamasinda bulundugunu, daha sonra sikayetini geri aldigini anlattigi ortaya çikti. Aggül’ün ifadesinde, sikayeti geri aldiktan sonra Gökhan A. ile sevgili olduklarini ve ona ait bir evde bulustuklarini, Gökhan A.’nin sürekli kendisini ‘fotograf ve videolarla’ tehdit ettigini söyledigi ögrenildi. Aleyna Aggül’ün ifadesinde Gökhan A.’dan ayrilmak istedigini ancak Gökhan A.’nin bunu kabul etmedigini, Instagram hesabindan engelledigi halde kendisine sahte hesaplardan ulastigini belirttigi kaydedildi. Gökhan A.’nin ‘Git kendini öldür. Yoksa ben seni öldürecegim’ diyerek tehdit etigini ifadesinde belirten Aggül’ün doktora giderek darp raporu alip emniyete suç duyurusunda bulundugu ortaya çikti.

Olay günü polis tarafindan olay yerinde gözaltina alinan ogul Göktürk A.’nin ise ifadesinde babasiyla Aleyna’nin iliskisi oldugunu ögrendigini, ayrilmalari için Aleyna ile konusmaya gittigini söyledigi ögrenildi. Polislerden Aleyna’nin vefat ettigini ögrendigini belirten Göktürk A.’nin Aleyna’nin ölümüyle ilgisi olmadigini belirttigi ögrenildi.
Kaynak: İHA