Kagithane'de Gültepe Telsizler Katli Otopark Ve Pazar Yeri'nin Temeli Atildi

Kagithane Gültepe Telsizler Katli Otopark ve Pazar Yeri’nin temeli, Istanbul Valisi Ali Yerlikaya ve Kagithane Belediye Baskani Mevlüt Öztekin’in katildigi törenle atildi.

Kagithane'de Gültepe Telsizler Katli Otopark Ve Pazar Yeri'nin Temeli Atildi
Törende konusan Istanbul Valisi Ali Yerlikaya, ”Gültepe Telsizler Mahallesi, her santimetre, her metremiz degerli bizim için Istanbul’umuzda. Tasimiz topragimiz altin ya kim söylediyse bu sözü, bunu yakalamak lazim. Gerçekten de öyle ama simdi su gördügünüz alanin bir kismi hazinenin, bir kismi da belediyenin. Belediye baskanimiz dedik ya sehrin emini, 53 söz verdim her bir sözünü Kagithane’ye tek tek mahalleliye, hemseriye gerçeklestirmek için gece gündüz demeden çalisiyor. Buranin park sorunu var. 440 araçlik teknolojik bir park yapilacak. Simdi güvenlik burada, esnaf kaldirim, yol belli. Bunlari degistirme sansimiz yok. Pazar yeri hanim kardeslerimiz aramizda, kisi var yagmuru var, sogugu var araç nasil olacak? Gölge veya soguk, rüzgar, olumsuz hava kosullari dolayisiyla kapali olarak biz burada otopark, katli otoparklarimiz ve pazar yerimiz, üstünde de gündüz okullarimiz açik. Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’ndeki gençlerimiz hali sahadan faydalanacak. Mesai bitti, anahtar kimde sehrin emininde, belediyede olacak. Belediye buradaki mahalleliye bunu kullandiracak, gençlerimiz istifade edecek. Isigi sönmeyecek. Hedefimiz bu. Kütüphanemizin isigi sönmeyecek 24 saat. Anne babalarimiz sordugu zaman ’Oglum veya kizim nerede diye?’ Gültepe tesislerinde kütüphanede, orada ders çalisiyor diyecegiz. Çayi, simidi ve çorbasini belediye veriyor olacak. Dolayisiyla emin ellerde. Bu sekilde gençlerin bulusacagi kiraathaneler, kütüphaneler yapiyoruz. Dolayisiyla degerli kardeslerim az önce videosunu izledik, muazzam bir mimari tasarim var. Hiçbir borç almadan, faiz ödemeden arttirdigi ve bu niyetle biriktirdigi parayla da yani sizin paranizla burayi sizle bulusturuyor Tebrik ediyorum, basarilarinin devamini diliyorum. Allah razi olsun” dedi.

Kagithane Belediye Baskani Mevlüt Öztekin ise, ”Bugün burada özellikle mahallemiz ve semtimiz için çok degerli projenin temel atma töreni için birlikteyiz. Bu projenin baslangicinda emegi geçen özellikle sayin valimize huzurlarinizda bir kez daha tesekkür etmek istiyorum. Belirttigimiz gibi 53 projemizle birlikte yogun bir sekilde çalismamiza devam ediyoruz. Bugün burada pazar günü özellikle 29 Ekim’in sonrasinda Cumhuriyet Bayrami’mizin hemen sonrasinda aramizda bulundugunuz için her birinize ayri ayri tesekkür ediyorum. Sayin valimize, sayin vekilimize, kaymakamimiza ve degerli protokole de katilimlarindan dolayi ayri ayri tesekkür ve sükranlarimi sunuyorum. Sag olun var olun efendim, insallah önümüzdeki yil müteahhit arkadaslarimiz da burada. Eylül ayi içerisinde sayin valim açilisimizi da yapmis olacagiz. Bir projeye baslayip bir projeyi ayni dönemde bitirmis olacagiz. Bir kez daha sayin cumhurbaskanimiza sükranlarimi sunuyorum. Her birinize saygi ve sevgi sunuyorum. Allaha emanet olun” diye konustu.

Temel atma törenine Istanbul Valisi Ali Yerlikaya, Kagithane Kaymakami Mustafa Koç, Kagithane Belediye Baskani Mevlüt Öztekin, AK Parti Istanbul Milletvekili Abdullah Güler ile mahalle muhtarlari ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA