Kadin Kooperatiflerine Saglanan Avantajlar Kooperatif Baskanlarini Sevindirdi

Kesan Sepetçi Kadin Girisimi Üretim ve Isletme Kooperatifi (KESKÜP) Baskani Melda Dagtas ve Trakya Emekçi Kadinlar Kooperatifi (TEKKOOP) Baskani Ayse Saz, Resmi Gazete'de yayimlanan kanunla kadin kooperatiflerine saglanan avantajlari degerlendirdi.

KESKÜP Baskani Dagtas, gazetecilere yaptigi açiklamada, yeni kurulacak kooperatiflerin kurulus asamasinda en az 6 bin lira, kurulustan sonra da her yil Ticaret Odasi aidati ve genel kurul tescili masrafi tutari olan 2 bin lirayi ödemeyecek olmasinin, olumlu bir gelisme oldugunu belirtti.

Dagtas, söyle konustu:

"Çünkü bu azimsanacak bir para degil. Bazi kadin kooperatiflerimiz, bizim gibi arkalarinda belediyeleri tarafindan destekleri olmayinca son derece zorlaniyorlar. Çünkü kurulus asamasinda herkes giderleri cebinden ödemek zorunda kaliyor. Bunun kalkmasi gelecekte kurulacak veya kurulus asamasinda olan bütün kadin kooperatifleri açisindan olumlu bir gelisme."

TEKKOOP Baskani Saz da Kooperatif Kanunu'nda yapilan degisikligin, kadin kooperatiflerini cesaretlendirecegini vurgulayarak, sunlari kaydetti:

"Bu olay yeni kurulacak kadin kooperatiflerine cesaret verecektir. Çünkü kadin arkadaslarimizla konustugumuzda bu kurulus asamasindaki ücretlerden dolayi nasil ödeyecekleri konusunda biraz tedirgin olduklarini belirtiyorlar. En azindan devletimizin yanlarinda olduklarini bilerek yola çikmalari, onlari cesaretlendirir. Onlara bir sermaye olur."

Kaynak: AA