Evlerin Duvarlarini Kadinlarin Yaptigi Resimler Süslüyor

Zonguldak'in Alapli ilçesinde atölyede resim yapmayi ögrenen ev hanimlari, tuvalleriyle evlerin duvarlarini renklendirerek aile bütçelerine katkida bulunuyor.

Bos vakitlerini degerlendirmek ve hobi edinmek isteyen çogunlugu 60 yas grubundaki yaklasik 20 kadin, dekoratif sanatlar ve resim hocasi Leman Özkan öncülügünde Tepeköy Mahallesi'nde açilan resim atölyesi kursuna katildi.

Burada haftanin 5 günü egitim alarak resim yapmayi ögrenen ev hanimlari, eserlerini evlerinin duvarlarina asarak degerlendirirken, aldiklari siparisleri de hazirlayarak müsterilerine gönderiyor.

- "Sergi açmayi planliyoruz"

Dekoratif sanatlar ve resim hocasi Leman Özkan, AA muhabirine, kurduklari küçük atölyede, tablo, dekoratif ve süsleme sanatlariyla ilgili her türlü çalismayi yaptiklarini anlatti.

Salgindan dolayi çalismalara 1,5 yil ara vermek zorunda kaldiklarini aktaran Özkan, "Ev hanimlari ve emekli arkadaslarimizla resim çalismalari yapiyoruz. Pandemiden dolayi evlerde kapali kalmamiz tabii ki zor oldu. Simdi çalismalarimiza tekrar basladik ve çok güzel de götürüyoruz. Arkadaslarimiz da çok mutlu." diye konustu.

Özkan, yetenegi olmadigini düsünen ev hanimlarinin bile bu isi çok kolay ögrenebildiklerine isaret ederek, sunlari kaydetti:

"Yaptigimiz eserleri çok severek yaptiklari için ev hanimlarimiz genelde evlerine asmayi tercih ediyorlar ama almak isteyen olursa ya da özel siparis olursa, bu tür eserleri de yapiyoruz. Bazi arkadaslarimiz siparis alarak, çalismalarindan kazanç elde edip aile bütçesine de katkida bulunabiliyorlar. Kabiliyeti olmayan ev hanimlarimizin bile aslinda kabiliyetlerinin olduguna sahit oluyoruz. Çok kolay sekilde bu isi ögrenebiliyorlar ve çok büyük zevk aliyorlar. Basardiklarini gördüklerinde çok mutlu oluyorlar, kendi kabiliyetlerini de kesfetmis oluyorlar. Zaman zaman sergi açarak insanlarin begenisine sunuyoruz. Yine sergi açmayi planliyoruz."

- "Içimizdeki yetenegi resim yaptikça kesfettik"

Emekli ev hanimi Aynur Can Oguz da hobi amaçli bir araya geldiklerini belirterek, 6 yildir hocalariyla resim çalistiklarini, aralarinda gönül baginin olustugunu anlatti.

Burada hem güzel vakit geçirdiklerini hem de resim sanatina olan sevdalarini giderdiklerini aktaran Oguz, "Insallah bahara kadar güzel çalismalar yapabilirsek, kapinin önünde güzel sergi açmayi ve halkin begenisine sunmayi planliyoruz. Içimizdeki yetenegi resim yaptikça kesfettik, yillar içinde deneyim kazandik. Hiçbirimizin ressamlik iddiasi yok. Asil amacimiz, bir arada ayni yas grubu hanimlar olarak sosyallesmek, bir hobi sahibi olmak ve güzel vakit geçirmek." dedi.

Kaynak: AA