Eskisehir Milletvekili Nabi Avci Aksaray'da Konferans Verdi

Eskisehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avci, Aksaray'da "Insan, Insan Gölgesinde Yetisir" baslikli bir konferans verdi.



Aksaray Kültür Merkezi'nde Aksaray Valisi Hamza Aydogdu, Cumhurbaskani Basdanismani Mustafa Akis, Konya Milletvekili Orhan Erdem, Aksaray Milletvekili Cengiz Aydogdu, ögrenci ve akademisyenlerin de katildigi "Insan, Insan Gölgesinde Yetisir" konulu konferansta "Enformatik Cehaletten Enformatik Zircehalete" baslikli bir konusma yapan Nabi Avci "Enformatik Cehalet" kitabinin ilk baskisinin 30 yil önce iletisim teknolojilerinin bu kadar gelismedigi bir dönemde yaptigini söyledi.

Avci, günümüzde basta televizyon tartisma programlari olmak üzere, farkli farkli mecralarda, bazi konusmacilarin, askeri alandan saglik sorunlarina, egitimden dis politikaya kadar, kendi uzmanlik alanlarinin disinda, hemen her konuda fikir beyan etmelerinin dogru olmadigini belirterek, bu tür programlarin müdavimlerinin, sosyal medyada da cehaleti körükledigini kaydetti.

- Enformatik zircehalet

"Neyin cahili oldugunu" bile bilmeyen bir kitle, "200 karaktere sigan mesajlari da enformatik zircehalete zemin hazirliyor" diyen Eskisehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avci, kendisinin de internette arastirmalar yaptigini, nerede, neyi, nasil arayacagini bilenler için internetin bir kolaylik oldugunu ve gençlere ana dillerini mutlaka iyi ögrenmeleri tavsiyesinde bulundu.

Konusmasinin ardindan kitaplarini imzalayan Avci, daha sonra beraberindeki heyetle, Aksaray Valisi Hamza Aydogdu, Aksaray Belediyesi Belediye Baskani Evren Dinçer'i makamlarinda ziyaret ederek kentten ayrildi.

Kaynak: AA