Dünya Müslüman Alimler Birligi Irak'in Diyala Kentindeki Sivil Katliamlari Kinadi

Dünya Müslüman Alimler Birligi, Irak'in dogusundaki Diyala ilinde sivillere karsi islenen katliami siddetle kinadi.

Birlikten yapilan açiklamada, "Diyala'da, özellikle Nehr el-Imam köyünde meydana gelen ve yaklasik 20 silahsiz sivilin öldügü ya da yaralandigi, Rahman Camisi ve diger kamu ve özel tesislerin yakildigi vahsi katliami siddetle kinadigi" vurgulandi.

Nehr el-Imam köyünden 200, el-Amiriya köyünden 55, Misal el-Ula köyünden 33, Misak es-Sani köyünden 36 ve Resad köyünden 25 ailenin göç ettigi belirtilen açiklamada, söz konusu saldirilarin çok tehlikeli oldugu, ne Islam ile ne de insani degerlerle bagdastigi vurgulandi.

Açiklamada, Iraklilara ülkelerini atesten korumak için hangi mezhepten olursa olsun teröristlerin arkasindan gitmemeye çagri yapildi.

Irak ordusu tarafindan yayinlanan resmi rakamlara göre, 26 Ekimde, DEAS baglantili olduguna inanilan silahli kisiler Diyala'nin er-Resad köyü sakinlerine ates açarak 11 kisiyi öldürmüstü.

Olaydan bir gün sonra Resad köyünden yüzlerce Sii militan, "intikam" için yakindaki Sünni Nehr el-Imam köyü sakinlerine saldirdi. Saldirida 8 kisi hayatini kaybetti, çok sayida ev ve meyve bahçesi atese verilmisti.

Kaynak: AA