4. Uluslararasi Pakistan Prestij Ödülleri Töreni Istanbul'da Yapildi

Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Ahmet Misbah Demircan: 'Pakistan'in böylesine önemli bir etkinliginin Istanbul'da yapilmis olmasi bizi mutlu ediyor. Onlarin bize duydugu sevgiyi gösteriyor' 'Gerek kültürel etkilesimle, gerek ülkelerin birbirinin tanitiminda sonsuz faydalari ve etkilesimi olan bir alan...Biliyorsunuz son zamanlarda Pakistan'da Türk dizileri çok ragbet görüyor. Çünkü kültürümüz ayni, duygumuz ayni, hayata bakisimiz ayni' Pakistanli oyuncu Adnan Siddiqui: 'Sonsuza kadar arkadas olacagiz. Dostlugumuz gün geçtikçe ilerliyor ve son zamanlarda yönetici yapimcilarimin Türkiye'den bir yapim ekibiyle isbirligi yaptigini duymussunuzdur. Bu Pakistan için de büyük bir baslangiç ??olacak'

Uluslararasi Pakistan Prestij Ödülleri'nin (IPPA) sahiplerini buldugu ödül töreni, Istanbul Haliç Kongre Merkezi'nde gerçeklestirildi.

HUM TV ve Türk-Pakistan Turizm Konseyi is birligiyle düzenlenen tören için farkli ülkelerden ünlü oyuncu, yönetmen ve yapimcilar Istanbul'a geldi.

Etkinlige katilan ve AA muhabirine açiklamalarda bulunan Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Ahmet Misbah Demircan, Pakistanlilarin Türkiye'ye olan sevgisini ve muhabbetini bildiklerini belirterek, "Pakistan'in böylesine önemli bir etkinliginin Istanbul'da yapilmis olmasi bizi mutlu ediyor. Onlarin bize duydugu sevgiyi gösteriyor. Dolayisiyla uluslararasi bir ödülü Istanbul'da yapmis olmalarindan mutluyuz." dedi.

Sinemanin çok önemli bir alan olduguna dikkati çeken Demircan, söyle devam etti:

"Gerek kültürel etkilesimle, gerek ülkelerin birbirinin tanitiminda sonsuz faydalari ve etkilesimi olan bir alan. Böylesine önemli bir kültürel etkinligin ayrica burada olmus olmasi da çok iyi. Biliyorsunuz son zamanlarda Pakistan'da Türk dizileri çok ragbet görüyor. Çünkü kültürümüz ayni, duygumuz ayni, hayata bakisimiz ayni."

Demircan, Türkiye-Pakistan ortak dizi ve film yapimlarinin da gündemde oldugunu ifade etti.

- "Böyle bir etkinlige ev sahipligi yaptigimizdan dolayi mutluyuz"

Türk-Pakistan Turizm Konseyi Baskani Emin Çakmak, Uluslararasi Pakistan Prestij Ödüllerinin 4'üncüsünü Istanbul'da verdiklerini belirterek, "Istanbul'umuz için de Türkiye için de çok önemli bir etkinlik. Çünkü uluslararasi bir Pakistan film ödülleri ve iki yildir erteleniyor pandemiden dolayi. Böyle bir etkinlige Türkiye olarak, Istanbul olarak ev sahipligi yaptigimizdan dolayi mutluyuz." ifadelerini kullandi.

Çakmak, ödül törenine 150'ye yakin Lolywood sinemasindan oyuncu, yapimci ve yönetmenin katildigini aktararak, "Pakistan’dan bütün televizyon kanallari da burada. Canli yayin yapacaklar ve 1-1,5 ay bu tanitim sürekli gündemde olacak. Ülkemiz için de çok önemli bir katki ve övünç kaynagi olacak. Etkinligin asil amaci 2019'da kazanilan ödüllerin dagitimi." dedi.

- "Pakistan için de büyük bir baslangiç ??olacak"

Pakistanli oyuncu Adnan Siddiqui de Pakistan'i temsil ettigi için çok mutlu oldugunu dile getirerek, "Gerçekten harika hissediyorum. Çok iyi bir amaç için buradayiz." ifadelerini kullandi.

Türkiye-Pakistan iliskilerine de deginen Siddiqui, "Sonsuza kadar arkadas olacagiz. Dostlugumuz gün geçtikçe ilerliyor ve son zamanlarda yönetici yapimcilarimin Türkiye'den bir yapim ekibiyle isbirligi yaptigini duymussunuzdur. Bu Pakistan için de büyük bir baslangiç ??olacak." diye konustu.

Organizasyonda sahneye çikan manken Duygu Çakmak ise etkinlikte Pakistan'in geleneksel kiyafetlerini tasiyacaklarini belirterek, söyle konustu:

"Böyle etkinliklerin ülkemizde yapilmasi çok mutlu edici. Çünkü burada farkli bir kültürü taniyoruz ve dünyanin önemli isimlerini ülkemizde agirliyoruz. Bu ülkemiz için de çok büyük bir prestij. Kültür ve sanata bu kadar önem verilmesi ve bu noktada burada bulusulmasi beni çok mutlu ediyor. Ülkemizin bu alanda da adini duyurabilmek hepimize güzel bir prestij sagliyor."

- Pakistan Prestij Ödülleri

Her yil Avrupa'dan farkli bir sehirde düzenlenen IPPA ödül töreni ilk kez Istanbul'da düzenleniyor. Pandemi nedeniyle 2 yildir yapilmayan 4. IPPA ödül töreni için adaylar 2019 yili performanslarina göre belirlendi. Etkinlikte Pakistanli oyuncu, yönetmen, yapimci ve sanatçilara 21 farkli kategoride ödüller verildi.

Kaynak: AA