Yemen Ordusu Sebve Ilindeki El-Alem Karargahi'nda Kontrolü Sagladi

Yemen ordusu, ülkenin dogusundaki Sebve ilinde yer alan ve Birlesik Arap Emirlikleri (BAE) güçlerinin kontrolündeki El-Alem Karargahi'nin ele geçirildigini açikladi.

Ordu kaynaklarindan alinan bilgiye göre, Sebve'nin Atak ilçesinde bulunan El-Alem Karargahi'nda BAE destekli Güney Geçis Konseyi (GGK) güçleriyle yapilan mücadelenin ardindan kontrol saglandi.

GGK güçlerinin El-Alem Karargahi'ndan çekilmeleri için kendilerine taninan sürenin dolmasina ragmen çekilmeyi reddetmesi üzerine Yemen ordusunun bölgeye müdahale ettigi kaydedildi.

Kampin Yemen ordusu tarafindan ele geçirilmesi sirasinda GGK güçleriyle çatismalar yasandigi belirtilirken, ölü ve yarali sayisina iliskin bilgi verilmedi.

- BAE güçlerinin El-Alem Karargahi'ndan çekilmesi

Sebve makamlari, El-Alem Karargahi ile Balhaf Petrol Tesisini ele geçiren BAE güçlerini, tesisten petrol ihracatini engellemek ve ülkedeki ekonomik durumun daha da kötülesmesine neden olmakla suçlamisti.

Bunun üzerine hükümete bagli güçler, temmuz ayinda Balhaf Petrol Tesisi ile El-Alem Karargahi'ni kusatarak BAE güçlerinden bölgeyi terk etmesini istemisti.

Suudi Arabistan'in duruma müdahale etmesiyle taraflar arasinda bir çatisma patlak vermeden BAE güçlerinin üç ay sonunda (ekim ayinda) bölgeden ayrilmasini öngören bir anlasma imzalanmisti.

Son olarak, Sebve'deki valilik yetkilileri BAE güçlerinin de birkaç gün içinde bölgeden ayrilmasinin beklendigini duyurmustu.

Kaynak: AA