Ulastirma Ve Altyapi Bakani Karaismailoglu, Kilis'te Gençlerle Bir Araya Geldi Açiklamasi

'Artik sosyal medya mecralarinin yerli uygulamalari da var. Arkadaslarimiz yabanci uygulamalari daha çok tercih ediyorlar ama özelikle mesajlasma olsun onlari kullanmanizi tavsiye diyorum. Tamamen yerli uygulamalar. Onlarda hiçbir sikinti yasamazsiniz'

Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, gençlere sosyal medya mecralarinin yerli uygulamalarini kullanmalarini tavsiye ederek, "Arkadaslarimiz yabanci uygulamalari daha çok tercih ediyorlar ama özellikle mesajlasma olsun onlari kullanmanizi tavsiye ediyorum. Tamamen yerli uygulamalar. Onlarda hiçbir sikinti yasamazsiniz." dedi.

Canpolat Pasa Gençlik Merkezi'nde gençlerle bulusan Karaismailoglu, burada sorulari yanitladi, gençlere çesitli tavsiyelerde bulundu.

Bakanlik olarak bütün vatandaslarin daha iyi kosullarda yasamasi için ellerinden geleni yaptiklarini belirten Karaismailoglu, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan liderliginde tahmin edilemeyen sessiz bir devrimin gerçeklestigini söyledi.

Dünyanin en büyük projelerini yaptiklarini dile getiren Karaismailoglu, vatana, millete daha büyük isler yapmaya devam edeceklerini kaydetti.

Türkiye'nin artik kendi ürettigi teknolojileri dünyaya sattigini ifade eden Karaismailoglu, yerli teknolojik ürünler kullanmada ülke olarak büyük asamalar kaydettiklerini aktardi.

Bakan Karaismailoglu, internet güvenligine iliskin bir soru üzerine, internetin hayatin olmazsa olmaz bir parçasi haline geldigini, yabanci sosyal mecralarin tamamen yabancilarin kontrolünde oldugunu belirtti.

Karaismailoglu, söyle konustu:

"Maalesef bilginin gizliligi var ama onlara ne kadar güvenebileceksiniz? Bilgiyi kendi ülkelerinde sakliyorlar. Biz geçen sene bir sosyal medya tasarisi çikarmistik. Orda da bu sosyal medya uygulamalarinin da serverlerini Türkiye'de bulundurma sarti vardi. O konu simdi tekrar gündemimizde, en önemli konularimizdan bir tanesi. Lütfen yerli uygulamalari kullanin. Çünkü artik bu sosyal medya mecralarinin yerli uygulamalari da var. Arkadaslarimiz yabanci uygulamalari daha çok tercih ediyorlar ama özelikle mesajlasma olsun onlari kullanmanizi tavsiye diyorum. Tamamen yerli uygulamalar. Onlarda hiçbir sikinti yasamazsiniz."

Bakan Karaismailoglu, buradaki programin ardindan Cumhuriyet Caddesi'nde esnaf ziyareti gerçeklestirdi, ikram edilen Kilis katmerini yedi.

Karaismailoglu daha sonra restore edilen Pasa Hamami'nda incelemelerde bulundu.
Kaynak: AA