Türk Diyanet Vakif-Sen Genel Baskani Ünal Açiklamasi 'DIB Laiklik Ilkesi Dogrultusunda Islam'i Anlatan Bir Kurumdur'

Türk Diyanet Vakif-Sen Karabük-Bartin Subesi 7. Olagan Genel Kurulunda konusan Genel Baskan Nuri Ünal, Diyanet Isleri Baskanliginin laiklik ilkesi dogrultusunda her kesimin hocasi olarak Islam’i anlatan kurum oldugunu belirtti.

Türk Diyanet Vakif-Sen Genel Baskani Ünal Açiklamasi 'DIB Laiklik Ilkesi Dogrultusunda Islam'i Anlatan Bir Kurumdur'
Türk Diyanet Vakif-Sen Karabük - Bartin Subesi 7. Olagan Genel Kurulu Karabük Belediyesi Nikah ve Konferans Salonunda yapildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsinin ardindan baslayan toplantinin açilisinda konusan Türk Diyanet Vakif-Sen Genel Baskani Nuri Ünal, Türkiye Kamu-Sen’in bir geçmisi, mazisi oldugunu aktararak, “Günü en iyi sekilde anlayan analiz eden ve kavrayan bir yapisi vardir. Bunun yaninda yarinlarimiz, hedeflerimiz ve projelerimiz vardir. Kuruldugu ilk gün bizim ilkemiz önce ülkemiz anlayisi ile kurulurken kendisine bir hedef koymustur. Türkiye Kamu-Sen vefali sendikalari sendikaciligi bir amaç olarak degil, bir araç olarak görür” ifadelerini kullandi.

Diyanet Isleri Baskanligina ve çalisanlarina çesitli kesimlerden bazi saldirilar oldugunu belirten Ünal, “Gerçekten zor bir is yapiyoruz. Önce diyanet personeli olmak ve bu milletin önünde olmak kaydiyla zor bir is yapiyoruz. Diyanet Isleri Baskanligimiza ve çalisanlarina çesitli kesimlerden bazi saldirilar oldugunu, özellikle sosyal medya vasitasiyla sahit oluyoruz. Diyanet Isleri Baskanligimiz 3 Mart 1924 tarihinde bu devletin kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafindan kurulmus ve bizlere emanet edilmis. Ülkemizin en güzide kurumlarindan biridir. Diyanet Isleri Baskanligimiz herkesin kurumudur. Bir kesimin kurumu degildir. Çünkü Diyanet Isleri Baskanligimiz laiklik ilkesi dogrultusunda bütün siyasi görüs ve düsünüslerin disinda yani her kesimin hocasi olarak bu millete yüce din Islam’i anlatan bir kurumdur” dedi.

Yanlislari düzgün bir üslupla, kirmadan, dökmeden ve yikmadan söylemeye devam edeceklerini ifade eden Ünal, “Çünkü sunu biliyoruz. Içimizde ve disimizda bu ülkenin, milletin, devleti ve bu ülkeyi yöneten iradenin bir sürü düsmani var. Bizi bogmaya çalisiyorlar. 10 tane kendini bilmez adam çikti. Buradaki bir mahkemenin isine karisiyorlar. Allaha sükürler olsun bu ülkeyi yöneten irade de o dik durusu ile bunu bertaraf etti. Bu da önemli bir gelisme. Bizim bir olmakta, beraber, diri olmaktan baska sansimiz yok” diye konustu.

Konusmanin ardindan tek liste girilen seçimde mevcut baskan Nihat Kaplan, yeniden seçildi.
Kaynak: İHA