Paraguay'daki 29 Ekim Resepsiyonuna Hükümeti Temsilen Üç Bakan Katildi

Türkiye'nin Asuncion Büyükelçiligi'nde düzenlenen 29 Ekim resepsiyonuna Paraguay hükümetini temsilen üç bakan katildi.

Türkiye'nin Asuncion Büyükelçiliginden edinilen bilgiye göre, elçilik tarafindan düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami resepsiyonuna, Paraguay hükümetini temsilen üç bakan katilirken, Baskanlik Sarayi kirmizi-beyaz renklerle isiklandirildi.

Resepsiyona, Paraguay Saglik Bakani Julio Borba, Çocuk Bakani Teresa Martinez, Kadin Bakani Celina Lezcano ile Disisleri Bakan Yardimcisi Raul Cano’nun yani sira diger birçok yetkili, kordiplomatik mensubu ve Türk vatandasi katildi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in mesajini, Ispanyolca olarak Türkiye Burslari ile Türkiye'de yüksek lisans egitimi gören Paraguayli ögrenci Cecilia Nunez okudu.

Türkiye'nin Asuncion Büyükelçisi Serhat Aksen, resepsiyonda yaptigi konusmada, karsilikli büyükelçiliklerin açilmasi ve Cumhurbaskani Erdogan'in 2018'de Asuncion’u ziyaretleriyle yakalanan ivmenin sürdürülmesi için Paraguay Devlet Baskani Mario Abdo’nun ertelenen ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle yapilamayan Türkiye ziyaretinin gerçeklesmesini beklediklerini kaydetti.

Büyükelçi Aksen, ekonomik ve ticari iliskilerin gelistirilmesi amaciyla Türkiye'de Dis Ekonomik Iliskiler Kurulu (DEIK) bünyesinde Türkiye-Paraguay Is Konseyi kurulmasinda son asamaya gelindigini, Konsey'in Türkiye’deki muadili olarak Paraguay-Türkiye Ticaret Odasi kurulmasina yönelik olarak da Paraguay makamlariyla çalismalarin sürdürüldügünü belirtti.

Resepsiyonda, Türkiye'nin tarihi ve turistik yöreleri, savunma sanayii ürünleri, yerli otomobil TOGG ve Türk Hava Yollari (THY) ile ilgili görseller paylasildi.

Resepsiyon sonunda konuklara hatira olarak nazar boncugu hediye edildi.

Kaynak: AA