New York'taki Türkevi'nin Yeni Binasinda Ilk Cumhuriyet Bayrami Kutlamasi Yapildi

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulusunun 98. yil dönümü münasebetiyle, New York'ta eylül ayinda hizmete giren yeni Türkevi binasinda ilk Cumhuriyet resepsiyonu gerçeklestirildi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in katilimiyla 20 Eylül'de faaliyete geçen Türkevi'nde, New York Baskonsolosu Reyhan Özgür'ün ev sahipliginde gerçeklesen ilk Cumhuriyet Bayrami kutlamasina kalabalik bir davetli grubu katildi.

Resepsiyonda, Türkiye'nin Birlesmis Milletler Daimi Temsilcisi Büyükelçi Feridun Sinirlioglu, AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Nurettin Canikli, NATO Parlamenter Asamblesi Türk Delegasyonu Baskani ve AK Parti Rize Milletvekili Osman Askin Bak, AK Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik, MHP Genel Baskan Yardimcisi Mevlüt Karakaya, CHP Genel Baskan Yardimcisi Faik Öztrak, IYI Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli ve AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taskesenlioglu Ban da hazir bulundu.

Istiklal Marsi ve ABD milli marsinin okunmasiyla baslayan programda Baskonsolos Reyhan Özgür, Cumhurbaskani Erdogan'in Türk Amerikan toplumuna yönelik 29 Ekim mesajini paylasti.

Baskonsolos Özgür, yeni Türkevi'nde düzenlenen ilk 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami resepsiyonunda Amerika'daki Türk vatandaslariyla uzun bir aradan sonra tekrar bulusmaktan duydugu memnuniyeti dile getirdi.

Özgür, "Dünyada siyasi, ekonomik ve kültürel faaliyetlerin en önemli merkezlerinden biri olan New York’ta, basta Selçuklu mimarisi olmak üzere, tarihi ve geleneksel mimarimizden esinlenerek insa edilen yeni Türkevi binasi, Türkiye’nin New York ve dünyadaki görünürlügünün artirilmasina önemli katki saglayacaktir." dedi.

Resepsiyon, Türk müzigi ve solo keman dinletisiyle devam etti.

Kaynak: AA