Kütahya Gençlik Ve Cumhuriyet Festivali, Bora Duran Konseri Ile Sona Erdi

Cumhuriyet Bayrami etkinlikleri kapsaminda düzenlenen Gençlik ve Cumhuriyet Festivali, Bora Duran ve DJ Suat Atesdagli’nin performansi ile Kütahya, muhtesem bir geceye ev sahipligi yapti.

Kütahya Gençlik Ve Cumhuriyet Festivali, Bora Duran Konseri Ile Sona Erdi
Cumhuriyet’in ilanin 98. yildönümü, Kütahya Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügü’nün organize ettigi konserlerle, 3 gün coskuyla kutlandi.

Konser öncesinde sahneye çikan ve Kütahyalilara hitap eden Belediye Baskani Prof. Dr. Alim Isik, “Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaslarini, aziz sehitlerimizi rahmet ve minnetle aniyorum. Böyle bir rejimin bize yasattigi bu güzel günlerin ne anlama geldigini sizler çok iyi biliyorsunuz” dedi.



"Atalarimiza minnettariz"

Cumhuriyetin, gençlerin istedikleri meslekleri edinmelerine imkan saglayan bir rejim oldugunu hatirlatan Baskan Isik; “Anadolu çocuklarinin günü geldiginde milletvekili, belediye baskani, vali, kaymakam mühendis, mimar olmasina imkan taniyan bir rejim. Onun için bu günleri bizlere emanet eden atalarimiza minnet borçluyuz” diye konustu.

"Bizlerde, sizlerde, bizden sonraki kusaklara bu güzel hizmetlerin devamini ayni sekilde aktarmaliyiz" diyen Baskan Isik, yapilacak çalismalarla ilelebet ülkemizin birlik ve beraberlik içinde devamina katkida bulunulmasi gerektigini söyledi.



Üç gün süre ile Kütahyalilar için konser düzenlediklerini belirten Baskan Isik, “Düsündügümüz Kütahya için hazirladigimiz ve Cumhuriyetimizin 99 ve 100. yillarinda Kütahya’miza kazandirmayi planladigimiz projelerden olusan video var. Bunu sizlerle paylasiyorum” seklinde konustu.

Gençlik ve Cumhuriyet Festivalinin son gününde, ilk olarak Türk pop müziginin sevilen ismi Bora Duran sahne aldi. 2 saate yakin sahnede kalan Duran, Kütahyalilarin Cumhuriyet Bayramini kutladi. Kendi bestelerinin yaninda Türk pop müziginin sevilen eserlerini de seslendiren Duran’a, sahneye birlikte çikan Belediye Baskani Prof. Dr. Alim Isik ve Kütahya Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Ahmet Erbas, hediye takdim etti. Belediye Kütahyaspor atkisini Duran’a hediye eden Baskan Isik, bu anlamli günde Kütahya’ya geldigi için sanatçiya tesekkür etti. Milletvekili Erbas ise Kütahya’nin çinin baskenti oldugu hatirlatarak Duran’a çini tabak hediye etti.

Duran, sahnede kaldigi süre içinde Kütahyalilarla birlikte sarkilarini hep bir agizdan seslendirdi.

Bora Duran’in ardindan sahne alan ünlü DJ Suat Atesdagli, sergiledigi sahne performansi ile konser alanindaki binlerce Kütahyaliyi costurdu. Baskan Isik, Suat Atasdagli’ya günün anisina çini tabak ve Belediye Kütahyaspor atkisi hediye etti.
Kaynak: İHA