Japon Prensesin Esi Komuro'nun Adi New York Barosu Sinavini Kazananlar Listesinde Yok

Aski için unvanlarindan vazgeçen Japonya Prensesi Mako’nun ABD’deki bir hukuk firmasinda çalisan esi Kei Komuro’nun adi New York Barosu’nun avukatlik sinavini kazananlar listesinde yer almadi.

Japon Prensesin Esi Komuro'nun Adi New York Barosu Sinavini Kazananlar Listesinde Yok
Aski kraliyete tercih ederek siradan bir vatandasla dünya evine giren Japonya Prensesi Mako ile esi Kei Komuro gündemden düsmüyor. New York’taki bir hukuk firmasinda stajyer avukat olarak çalisan Komuro’nun adinin baronun düzenledigi avukatlik sinavini kazananlar listesinde yer almadigi belirtildi. Temmuz ayinda düzenlenen sinava giren 9 bin 227 kisiden 5 bin 791’inin sinavi geçtigi ifade edilirken, New York Barosu’nun kazananlar listesinde 5 bin 785 ismin yer almasi dikkat çekti. Komuro’nun sinavi geçip geçemedigi belirsizligini korurken, baro kaynaklarindan edinilen bilgiye göre, kazanan bazi adaylarin isimlerinin idari nedenlerle açiklanmayabilecegi ögrenildi. Çiftten ise konuya iliskin açiklama gelmedi.

Mutlu sonla bitmisti

Japonya Imparatorluk geleneklerinin geregi olarak, siradan bir vatandasla evlenebilmek için unvanlarindan vazgeçme karari alan Japonya Prensesi Mako, geçtigimiz hafta üniversiteden arkadasi olan Kei Komuro ile dünya evine girmisti. Komuro’nun annesinin, oglunun üniversite masraflari için eski nisanlisindan aldigi 36 bin dolarlik borcu geri ödemeyi reddettigi iddiasiyla dünya kamuoyunda genis yer bulan çiftin evlilik planinin, imparatorluk ailesinde rahatsizliga neden olan haberler nedeniyle yaklasik 3 yil geciktigi iddia edilmisti.
Kaynak: İHA