Bakan Ersoy Açiklamasi 'Dünyadan Birçok Ziyaretçiyi Bölgemize Çeker Hale Gelecegiz''

Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, ‘’Beyoglu Kültür Yolu Festivali’nin bu sene ilki gerçeklesiyor. Artik her sonbaharda ve ilkbaharda gerçeklesecek. Su anda bu 17 günlük süreçte 1000’den fazla sanatçinin katilimiyla 64 ayri noktada yüzlerce etkinlik gerçeklestiriliyor. Ilkbaharda çok daha büyük festival yapacagiz. Dünyadan birçok ziyaretçiyi bölgemize çeker hale gelecegiz’’ dedi.

Bakan Ersoy Açiklamasi 'Dünyadan Birçok Ziyaretçiyi Bölgemize Çeker Hale Gelecegiz''
Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, Beyoglu Kültür Festivali kapsaminda Galataport’ta düzenlenen sergi açilislarina katildi.

Açilisi yapilan Monet & Friends isimli sergide 19’uncu yüzyilin Paris’i ünlü ressamlarin dijital eserleriyle aktariliyor. Bir diger sergide ise ünlü fotograf sanatçisi Ara Güler’in arsivinden fotograflar yer aliyor.

’’Dünyadan birçok ziyaretçiyi bölgemize çeker hale gelecegiz’’

Sergilerin açilisinin ardindan açiklamalarda bulunan Bakan Ersoy, ‘’Beyoglu Kültür Yolu Festivali’nin bu sene ilki gerçeklesiyor. Artik her sonbaharda ve ilkbaharda gerçeklesecek. Su anda bu 17 günlük süreçte 1000’den fazla sanatçinin katilimiyla 64 ayri noktada yüzlerce etkinlik gerçeklestiriliyor. Ilkbaharda çok daha büyük festival yapacagiz. Dünyadan birçok ziyaretçiyi bölgemize çeker hale gelecegiz. Insallah Türkiye olarak kültür ve sanat konusunda çok iyi marka olacagiz. Bu seneki anlami çok daha büyük. Uzun süren bir pandemi döneminden sonra dünyaya da bir mesaj vermek istedik. Pandemide en çok etkilenen kurumlar, kültür ve sanat etkinlikleri oldu. Artik burada da normallesmenin basladigini Beyoglu’ndan Türkiye’den dünyaya böyle bir mesaj verme firsatini da yakaladik. Insallah en kisa zamanda uluslararasi bir marka haline getirmis olacagiz’’ dedi.

Sergileri ziyaret eden Bakan Ersoy sergilerle ilgili olarak ise ‘’Monet & Friends sergisi uluslararasi bir sergi. Bunun gibi birkaç uluslararasi etkinlik daha var bu festival sirasinda. Yarin aksam da Londra Filarmoni Orkestrasi, AKM’de çalacak. Yine birkaç gün sonra cazin efsane ismi Chris Botti AKM’de sahne alacak. Bu tarz etkinliklerle festivalimizi her geçen sene daha da arttirarak uluslararasi bir marka haline getirecegiz. Insallah basta Beyoglu’nun, Istanbul’un sonrasinda da Türkiye’nin ve dünyanin en marka festivallerinden biri yapacagiz’’ diye konustu.

Bakan Ersoy, ‘’Monet&Friends Dijital Sergisi 1860 ile 1890 yillari arasinda dönemin en önemli ressamlarinin eserlerinin dijital olarak sunuldugu bir çalisma, 15 sanatçinin eserlerini kapsiyor’’ ifadelerini kullandi.

Bakan Ersoy’un esi ile birlikte ziyaret ettigi Galataport’ta ki sergi açilislarina, Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Ahmet Misbah Demircan ve Beyoglu Belediye Baskani Haydar Ali Yildiz da katildi.

Kaynak: İHA