2 Blok 73 Dairenin Temeli Battalgazi Mahallesi'nde Atildi
Melikgazi Belediyesi, Battalgazi Mahallesi’nde yapimina baslayacagi 2 blok 73 daireden olusan kentsel dönüsüm projesinin temelini atti.

Melikgazi’nin kentsel dönüsüm çalismalarinin Türkiye’de örnek ve referans oldugunu söyleyen Melikgazi Belediye Baskani Dr. Mustafa Palancioglu, “Bugün temelini attigimiz bu 2 blogun hemen tamamlanmasini ve bu bölgenin çehresinin degismesini temenni ediyorum. Burada Özhaseki Bakanimizla baslayan ve Memduh Baskanimizla devam eden hizmet atagi devam ediyor. Biz burada çok hizmet yaptik. Son iki ay içinde hem otopark hem yol hem yaya yolu olarak hizmetler yapildi. Battalgazi Bulvarimizi yenileyerek hizmete açtik. Bugünde tam 21 milyon liralik yatirimi hayata geçiriyoruz. Suanda Kazim Karabekir, Anbar ve Küçükali Mahallesinde devam eden projelerimize Yildirim Beyazit ile bir yenisini ekliyoruz. Simdi de burada yeni bir proje hayata geçiyor. Vatandaslarimizin daha iyi hizmet almasi ve daha konforlu yerlerde yasamasi için çalisiyoruz. 2023 yilinin Mayis ayi gibi bu bloklarimizi tamamlamayi düsünüyoruz. Kayseri modeli ile bilinen bir sehir bir marka olduk. Sehircilik açisindan en önde gösterilen belediyelerden bir tanesi. Hizmet açisindan yogun bir sekilde çalisiyoruz. Melikgazi’nin yapmis oldugu kentsel dönüsüm çalismalari Türkiye’de örnek gösteriliyor. 2 blok 73 daireden olusan kentsel dönüsüm projemizin hayirli olmasini dilerim" dedi.
Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç; "Insallah içimizi isitan bu hizmetlerle yol alacagiz. Birligimizi, beraberligimizi koruyarak daha güzel günlere insallah kavusacagiz. Kayserimiz, büyüksehirlerin konforunu yasatan, hepimizin gurur duydugu bir sehir. Böyle bir sehirde yasadigimiz için Allah’a sükrederek elbette ki insanimizin, ülkemizin kiymetini bilelim. Bu gördügümüz tepeler tamamen gecekondularla doluydu. Apartmanlar, Melikgazi Belediyemiz tarafindan yapildi. 8 bin civarinda hak sahibine sosyal konut dagitildi. Hiç kimseyi dislamadan, ötekilestirmeden, kimsenin evini basina yikmadan, insanimizi incitmeden bu hizmetleri sürdürmeye devam ettik. Amacimiz, insani yasat ki devlet yasasin" seklinde konustu.
Binalarin kazasiz belasiz yapilmasini temenni eden Kayseri Milletvekili Hülya Atçi Nergis, Melikgazi Belediyesi’nin yine güzel bir ise daha imza attigini söyleyerek, projenin hayirli olmasini diledi. Kayseri Milletvekili Ismail Emrah Karayel konusmasinda, “Sehrimizin bu güzel semtlerinde bir kentsel dönüsüm projesi daha hayata geçiyor. Kayserimiz kentsel dönüsüm çalismalarinda çok öncelerden projeler yapan bir il. Insanlarin rizasini alarak dönüsüm yapmak çok önemli. Kazasiz belasiz tamamlanmasini, hak sahibi kardeslerimizin saglikla oturmasini diliyorum. Hayirli olsun” dedi.
AK Parti Genel Baskan Yardimcisi - Yerel Yönetimler Baskani Mehmet Özhaseki ise “Temelini atacagimiz binalarin kazasiz belasiz bitmesini diler, içinde oturacaklari bu evlerin kendilerine hayirli olmasini temenni ederim. AK Parti belediyeciligi olarak zora talip olduk. Ve birçok mümkün olmayan hizmeti hayata geçirdik. Bu güzel projenin hayirli ve ugurlu olmasini dilerim” diye konustu.
"Ankara’ya hizli tren isi baslayacak ve bunu da ölmeden görecegiz"
Kayseri’ye yapilacak olan hizli tren ile ilgili de bilgiler veren Özhaseki; "30 yil önceki Kayseri’yi ve çevresindeki illeri bir düsünün. Kayseri, içlerinde parlayan yildiz gibi. En çok yatirimi burasi almistir. Millet Bahçesi’ni Çevre ve Sehircilik Bakanligi, havaalanindaki genisletmeyi Ulastirma Bakanligimiz yapiyor, Belsin’den Sehir Hastanesi’ne giden hatti Ulastirma Bakanligi yapiyor. Allah’in izniyle hiç kimse endise etmesin, bizim kendi iktidarimiz döneminde Ankara’ya hizli tren isi baslayacak ve bunu da görecegiz ölmeden Allah’in izniyle. Kredi görüsmeleri son asamasinda. Su anda karsilikli yazismalari biz de Büyüksehir Belediye Baskanimiz da takip ediyor. Orada bulunan kredinin faizleri tartisiliyor. Haliyle krediyle yapilacak bir is, 1 milyar dolarlik bir is. Her bir asamasini cumhurbaskanimiz da bizlere soruyor, biz de takip ediyoruz. Tas üzerine tas koyandan Allah razi olsun ama niyeti bozuk, militanlarla düsüp kalkan, bu vatanin bölünmesini, parçalanmasini isteyen insanlari da Allah’a havale ediyoruz" dedi.
Konusmalarin ardindan dualar esliginde projenin temelleri atildi.
