Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Adana'da Konustu Açiklamasi (2)

'Türkiye, bütün güvenlik problemlerinin ortasinda belki de ilk temas noktasinda 2002'den itibaren Sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde bir istikrar adasi olarak ayakta kalmayi, düzenli göçü yönetmeyi, düzensiz göçle mücadeleyi, terörle mücadeleyi, uyusturucuyla mücadeleyi, ekonomik kalkinmasini, altyapi ve sanayi hamlelerini basarmistir' 'Orta Dogu politikasinda petrol hesabi yapmadik, insanlik hesabi yaptik. Biz, terörle mücadelemizde baska ülkelere nasil zarar veririz hesabi yapmadik, gençler ölmesin, anne babalar evlatlarindan ayrilmasin, aglamasin hesabi yaptik. Biz uyusturucuyla mücadelede su ülke, bu ülke hesabi yapmadik, gençler, bitip tükenmesin hesabini yaptik'

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, "Türkiye, bütün güvenlik problemlerinin ortasinda belki de ilk temas noktasinda 2002'den itibaren Sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde bir istikrar adasi olarak ayakta kalmayi, düzenli göçü yönetmeyi, düzensiz göçle mücadeleyi, terörle mücadeleyi, uyusturucuyla mücadeleyi, ekonomik kalkinmasini, altyapi ve sanayi hamlelerini basarmistir." dedi.

Bakan Soylu, Il Emniyet Müdürlügü bahçesinde düzenlenen, emniyete tahsis edilen yeni araçlarin hizmete alinmasi töreninde, Türkiye'nin, basarisini, mücadelesini, dogruluktan sapmadigi, inancinin ve medeniyet ahlakinin söyledigi yolda yürüdügü için gerçeklestirdigini söyledi.

Soylu, söyle devam etti:

"Türkiye, bütün güvenlik problemlerinin ortasinda belki de ilk temas noktasinda 2002'den itibaren sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde bir istikrar adasi olarak ayakta kalmayi, düzenli göçü yönetmeyi, düzensiz göçle mücadeleyi, terörle mücadeleyi, uyusturucuyla mücadeleyi, ekonomik kalkinmasini, altyapi ve sanayi hamlelerini basarmistir. Insani afetlerin yani sira dogal afetler karsisinda da vatandasina mahcup olmayacak, her türlü ihtiyacini karsilayabilecek bir kapasiteyi olusturmayi basarabilmistir. Sunu ifade etmek isterim; büyüklerimiz hep bize dogru olmayi ögütlemistir, menfaat için dogruluktan sasmamayi, bu dünyanin bir de ahiret hayati oldugunu, hesap günü oldugunu, ona göre yasamak gerektigini ögretmistir. Iste, Türkiye tarif etmeye çalistigim bu basarisini, bu mücadelesini dogruluktan sapmadigi için inancinin ve medeniyet ahlakinin söyledigi yolda yürüdügü için gerçeklestirmistir."

-"Türkiye'yi bir istikrar adasi haline getirdik"

Türkiye'nin etrafindaki cografyaya, dünyaya umut veren bir ülke haline geldigini vurgulayan Soylu, "Orta Dogu politikasinda petrol hesabi yapmadik, insanlik hesabi yaptik. Biz, terörle mücadelemizde baska ülkelere nasil zarar veririz hesabi yapmadik, gençler ölmesin, anne babalar evlatlarindan ayrilmasin, aglamasin hesabi yaptik. Biz uyusturucuyla mücadelede su ülke, bu ülke hesabi yapmadik, gençler, bitip tükenmesin hesabini yaptik. Çünkü bizim insanimiz, insani esrefi mahlukat olarak gören her insani bir alem olarak gören bir anlayistir. Onun için 21. yüzyilda mahcup olmadik. Iste onun için etrafimizdaki bütün ates çemberine ragmen Türkiye'yi bir istikrar adasi haline getirdik ve Allah'a sükür birilerinin hesabini yaptigi gibi 21. yüzyilda bizi hasta adam yapmaya çalisanlara karsi ayakta duran, etrafindaki cografyaya, dünyaya umut veren bir ülke haline geldik. Hep birlikte ve hepinizin sayesinde." diye konustu.

Soylu, Adana'da çok önemli bir törende olduklarini, yapilan yardimla sadece bugüne bir katki konulmadigini, kentin huzuruna ve sükununa katki saglandigini söyledi.

Hayirseverlere katkisi dolayisiyla tesekkür eden Bakan Soylu, "Yapilan katkiyla gelecek nesillere sadece isinize sahip oldugunu göstermiyorsunuz, sehrinize, sehrinizin güvenligine, insanliga destek olmanin ne oldugunu sadece kendi sehrinize degil, ayni zamanda ülkemizin ve dünyanin her noktasinda zorda olan herkese yardim eli uzatmanin bu medeniyetin bize biraktigi en önemli miras oldugunu ortaya koyuyorsunuz. Allah razi olsun." ifadesini kullandi.

Bakan Soylu, bir bagisçi okul yapiyorsa isini gücünü birakip gittigini, onun serefiyle sereflenmeyi kendine bir borç olarak gördügünü aktardi.

Türkiye'nin, milletin, Cumhur Ittifaki'nin, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in yapacak isi çok oldugu dile getiren Soylu, "Bu vesileyle her birinize tekrar tesekkür ediyorum. Kesenize bereket, Allah sizden razi olsun. Allah birinizi bin yapsin ki daha çok yapin, daha çok araçlar alin, daha çok okul yapin, daha çok hastaneler yapin ve dünyaya bir seyi gösterin, Bati'ya da bir seyi gösterin, maddeye tapilmayan, insanlikla manayla bir olan geçmisini unutmayan gelecege geçmisin mirasini tasiyan asil bir milletin nasil bir millet olacagini bundan sonraki nesillerimize de gösterin." degerlendirmesinde bulundu.

-Diger konusmacilar

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Jülide Sarieroglu da Adanali is insanlari ve vatandaslara tesekkür ederek, kentin bütün konulariyla ilgili birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettiklerini söyledi.

Bakan Soylu’nun kent için her zaman büyük destek verdigini vurgulayan Sarieroglu, "Hem Adana hem de Türkiye genelinde basta terörle mücadele olmak üzere birçok konuyla çok güçlü bir mücadele veriliyor. Burada emek veren tüm teskilat mensuplarina, emniyet ve jandarmadaki tüm güvenlik güçlerimize tesekkür etmek istiyorum." dedi.

Sarieroglu, hayirseverler tarafindan alinan araçlarin hayirli olmasi temennisinde bulundu.

Vali Süleyman Elban da is insanlarina katkilarindan dolayi tesekkür ettigini belirterek, "Yaklasik 17 milyon liralik bir bagisi, birkaç gün gibi kisa bir süre içerisinde toplayip Emniyet Müdürlügümüze ve Genel Müdürlügümüze aktardilar ve kisa süre içerisinde de 106 araç, 20 motosikletimiz geldi. Insallah tertemiz, gicir gicir araçlarimizla vatandasimiza kaliteli, hizli emniyet ve asayis hizmeti sunmak için hazirlar. Emniyetteki polis kardeslerimizin bu araçlari kazasiz, belasiz kullanmalari ve hizmet sunmalarini temenni ediyorum." diye konustu.

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktas da hayirseverlere katkilarindan dolayi tesekkür etti.

Konusmanin ardindan hayirseverler tarafindan bagislanan 106 araç ve 20 motosikletin anahtarlari temsili olarak bazi personele verildi. Ardindan araçlar dua esliginde hizmete alindi. Bakan Soylu, araçlarla ilgili bilgi alarak polislerle sohbet etti.

Bakan Soylu daha sonra Il Emniyet Müdürlügünde muhtarlarla basina kapali gerçeklesen toplantiya katildi.

(Bitti)

Kaynak: AA