GÜNCELLEME - Italya'da Düsen Küçük Uçaktaki 8 Kisi Öldü

KAZAYA ILISKIN DETAYLAR EKLENDI.

Italya'nin Milano kentinde kalkistan kisa süre sonra düsen uçakta ölen 8 kisi arasinda Romanya'nin en zengin is adamlarindan Dan Petrescu'nun da oldugu bildirildi.

Italyan basininda yer alan haberlere göre, 68 yasindaki milyarder Dan Petrescu'nun kullandigi tek motorlu Pilotus PC-12 model uçak, Milano Linate havaalanindan yerel saatle 13.00 civarinda, kalkisindan kisa süre sonra henüz belirlenemeyen sebeple San Donato ilçesindeki kullanilmayan bir binanin üstüne düstü.

Rotasi Sardinya Adasi'ndaki Olbia kenti olan uçaktaki 8 kisiden kurtulan olmadi. Ölenler arasinda Dan Petrescu'nun yani sira esi, oglu ve aile dostlarinin bulundugu belirtildi.

Bu arada, Italya Uçus Güvenligi Ajansi (ANSV), kazayla ilgili sorusturma baslatti.

Milano Cumhuriyet Bassavciligindan Savci Tiziana Siciliano da uçagin kara kutusunun bulundugunu, olayla ilgili kusurlu felaket gerekçesiyle sorusturma baslatacaklarini açikladi.

Savci Siciliano, kazadan önce uçusla ilgili radarda anormallik tespit edildigini ancak uçaktan herhangi bir alarm gelmedigi bilgisini verdi.

Kazanin ardindan Milano Belediye Baskani Giuseppe Sala olay yerinde incelemelerde bulundu.

Görgü taniklarindan 19 yasindaki Andrea, olaya iliskin, "Kontrolünü kaybetmis bir uçak gördüm. Tam olarak düserken gördüm. Düstügünü de gördüm. Sonra çok duman ve alev vardi. Gökyüzünde uçagin parçalari uçusuyordu. Çok korktum. Daha sonra polis ve jandarma ekipleri geldi. Sans eseri yol bostu, kimse yoktu." ifadesini kullandi.
Kaynak: AA