Baskan Gürkan Kuluncak'ta Alt Ve Üst Yapi Çalismalarini Inceledi

Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, Kuluncak Ilçesinde yapimi tamamlanan alt ve üst yapi çalismalarini incelemek ve devam eden çalismalari yerinde görmek için Kuluncak Ilçesini ziyaret etti.

Baskan Gürkan Kuluncak'ta Alt Ve Üst Yapi Çalismalarini Inceledi
Kuluncak ilçesinde Yol Bakim ve Altyapi Koordinasyon Daire Baskanligi ile birlikte MASKI Genel Müdürlügünün yaptigi ve tamamlanan çalismalari yerinde görmek için ilçe ziyaretinde bulunan Baskan Gürkan, ilçede Kuluncak Kaymakami Tufan Bagir Gilan, Kuluncak Belediye Baskani Erhan Cengiz, siyasi partilerin ilçe baskanlari, muhtarlar ve vatandaslarla da bir araya gelerek istisarelerde bulundu. Istisare toplantisinda selamlama konusmalari yapan Kuluncak Muhtarlar Dernek Baskani Tuncer Kablan, “Baskanimiz göreve geldiginde iki yil içerisinde asfaltsiz yol kalmayacak demistir. Kendilerine Kuluncak adina, muhtarlarimiz adina çok tesekkür ediyorum. Bütün mahallelerimiz asfaltlanmis durumdadir. Baskanimiza Kuluncak Ilçemize yapmis olduklari hizmetlerden dolayi tesekkür ediyoruz. Yapacagi hizmetlerden dolayi Baskanimiza basarilar diliyorum” dedi.

Istisare toplantisinda selamlama konusmalarini yapan siyasi parti temsilcilerinden BBP Kuluncak Ilçe Baskani Soner Nacar, bugüne kadar ilçeye yapilan hizmetlerden dolayi Baskan Gürkan’a tesekkür etti. MHP Kuluncak Ilçe Baskani Mustafa Kiliç ise “Kuluncak ilçemizde asfaltlanmayan yolumuz kalmadi. MASKI ile alakali olan kisimlarinda tamamlanmasiyla Allah’in izniyle Kuluncak ilçemizde sorun kalmayacak. Baskanimiza yaptigi hizmetlerden dolayi tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi. CHP Kuluncak Ilçe Baskani Hidayet Sekerci de hiçbir ayrim göstermeden bütün Kuluncak’ta yollarin yapildigini ve hizmetlerden dolayi Baskan Gürkan’a tesekkür ettiklerini söyledi.

AK Parti Kuluncak Ilçe Baskani Ahmet Boyraz da, Baskan Gürkan’in iki yil içerisinde asfaltsiz yol kalmayacak dedigini ve bunu da basardigini söyleyerek Baskan Gürkan’a tesekkür ettiklerini dile getirdi. Kuluncak Ilçesinde yapilan yatirimlarla ilgili bilgiler veren Malatya Büyüksehir Belediyesi Yol Bakim ve Altyapi Koordinasyon Daire Baskani Mehmet Hakan Demir, “ Baskanimizin göreve gelmesiyle birlikte çok yogun çalismalar yaptik. Bu çalismalar neticesinde görev alanimiza giren mahallelerimizin asfalt kaplamalarini bitirdik. Kuluncak ilçemizde stabilize ve yol genisletme çalismalarimizi da asfalt çalismalarimiz gibi yogun bir sekilde yaptik. Yapacagimiz planlama dogrultusunda ilçe belediyelerinin görev alanlarina giren yollarimizda da çalismalarimiza devam edecegiz” seklinde konustu.

MASKI Genel Müdürü Memet Mert, “ MASKI Genel Müdürlügü olarak sahadayiz. Kuluncak ilçemizde olan eksiklerimizin tespitini yaptik ve kisa vadeli islerin hepsini bir ay içerisinde tamamlayacagiz. Geriye kalan kisimlarda da ihale çalismalarimiz devam ediyor. Ekiplerimizle birlikte eksikliklerimizi tespit edip çalismalarimizi hizli bir sekilde yapacagiz” ifadelerini kullandi.

2019 yilinda göreve geldikten sonra Büyüksehir Belediyesinin bütün birimlerinin kapilarinin sonuna kadar açik oldugunu söyleyen Kuluncak Belediye Baskani Erhan Cengiz, “ Bütün birimlerin kapilarinin bizlere sonuna kadar açik olmasindan dolayi Baskanimiza tesekkür ediyorum. Asfaltlanmayan ilçemizde yolumuz kalmadi. MASKI ile ilgili olan çalismalarda MASKI Genel Müdürlügü ve bizler tarafindan tespit edildi ve çalismalar için programa alindi. Selahattin Baskanimiza Kuluncak ilçemize verdigi kiymetten ve degerden dolayi ilçem, muhtarlarim ve sahsim adina tesekkür ediyorum” dedi.

Kuluncak Kaymakami Tufan Bagir Gilan’da yaptigi konusmada, “Sayin Baskanimiza tesekkür ediyorum. Idarecilerin, yöneticilerin hizmetlerin yapilabilmesi için vatandasla bir araya gelmesi çok önemli. Taleplerin, sikâyetlerin ve isteklerin birebir ilk agizdan duyulmasi çok önemli. Sayin Baskanimiz sadece ilçe merkezi ziyareti degil hizmetin ulastigi köylerimizi ve mahallelerimizi de ziyaret ediyor bu anlayisindan ve görev ahlakindan dolayi kendilerine tesekkür ediyorum. Vatandaslarimizin ve muhtarlarimizin Büyüksehir Belediye Baskanimiza olan sevgilerini gördüm. Bundan da memnuniyet duydum. Insallah bu katlanarak artar” diye konustu.

Malatya’nin Cumhuriyet tarihinin toplam hizmetlerinin bu dönemde çok daha fazlasini aldigini ifade eden Baskan Gürkan, “ Toplumlarda birlik ve beraberlik içerisinde olmak her zaman o toplumu temayüz ve terakki ettirir. Malatya, Cumhuriyet tarihinin toplam hizmetlerinin bu dönemde çok daha fazlasini aliyor. Akillara gelen her konuda hizmetler katlanarak artti. Demek ki bu isin sirri birlik ve beraberliktir. Kuluncak ilçemizde muhtarlarimiz, parti temsilcilerimiz ve belediye baskanimiz ifade ettiler. Biz, iki yil içerisinde susuz, kanalizasyonsuz, atik sularin akarsulara aktigi aritmasiz hiçbir yer birakmayacagiz dedik. Bütün söyledigimiz hizmetler yapiliyor. Biz, günlük sadece 2 milyon TL degerinde bütüm alimina para veriyoruz. Dört aylik sürede de bu böyle devam etti. Dolayisiyla biz birlik ve beraberlik içerisinde olalim. Bizim isimiz Kuluncak’i daha nasil ileriye götürürüz. Kuluncak’taki birlik ve beraberlik daha fazla nasil ihdas edebiliriz. Esas olan toplumda birlik ve beraberligin kilinmasidir. Biz niyetimizi halisane tutacagiz. Niyetimiz halisane olursa isimiz dogru gider. Malatya’nin her tarafi 13 ilçesi santiye halinde. Yatirimlar yeni hizmetler yapiliyor. Malatya’ya yapilan çalismalari kimsenin hayal etme sansi yoktu. Yaptigimiz bu çalismalara hasbi olan, nefsini yenmis, memlekete hizmet etme gayesi içerisinde baska bir düsüncesi olmayan Cenab-i Allah’a tevekkül etmis ve teslim olmus insan bunlari görür. Yaptigimiz islerin parayla izahi mümkün degildir. Ziya Pasa bunu söyle özetliyor; ‘ Varligin geregi bu akla gerekmez, zira bu akil bu kadar sikleti çekmez.’ Yaptigimiz isler bütçe ile mütenasip degil. Malatya’ya gelen herkesten Malatya’nin degismis ve çok gelismis oldugunu söyledigini duyarsiniz. Mevlana hazretleri diyor ki; ‘ Olmayacak isler ola siz Cenab-i Allah’a yalvarasiniz, Cenab-i Allah bu isleri yapa siz seyredesiniz.’ Tabiri caizse biz seyrediyoruz. Yeter ki helale haram katmayalim. O zaman bir, bin hizmet olur” açiklamasinda bulundu.

Yeni Kaymakam Gilan’a ziyaret

Bu arada, Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, Kuluncak ziyareti kapsaminda Kuluncak Kaymakami Tufan Bagir Gilan’a hayirli olsun ziyaretinde bulundu.

Agustos ayinda yayinlanan Cumhurbaskanligi Kararnamesi ile Kuluncak Ilçe Kaymakami olarak göreve baslayan Kaymakam Tufan Bagir Gilan’a hayirli olsun ziyaretinde bulunan Baskan Gürkan, “ Kuluncak Ilçe ziyaretimiz kapsaminda Kuluncak Belediye Baskanimiz ve parti ilçe baskanlarimizla birlikte Sayin Kaymakamimiza yeni göreve basladiklari için hayirli olsun ziyaretinde bulunduk. Sayin Kaymakamimiza Malatya’miza ve Kuluncak Ilçemize hos geldin diyorum. Insallah Belediye Baskanimiz ve ilçe baskanlarimizla birlikte Kuluncak ilçemizi daha güzel gelecege tasimalarini diliyorum. Sehrimizin ve Kuluncak’in insanlari nezaketli, nezahatli, kibar, zarafetli ve cömert insanlar. Ilçemizin gurbette yasayan insanlarinin edindigi birikimleriyle birlikte Kuluncak ilçemize kazandirdigi çok degerli hasletleri var. Insallah bu güzel hasletleri Sayin Kaymakamimizla birlikte hizmetlerle tanistirip, temayüz ettirilirse Kuluncak ilçemiz gelecekte aydinlik yarinlara ulasir. Malatya’da görev yapan kaymakamlarimizin büyük bir ekseriyeti kendilerini Malatyali olarak addetmislerdir. Suanda Emniyet Genel Müdürümüz olan Mehmet Akdas’ta bir dönem Kuluncak Kaymakamligi görevini yapmistir. Kendileri Özel Harekât Merkezinin Malatya’ya yapilmasi için büyük gayret gösterdi. Ben inaniyorum ki Sayin Kaymakamimiz da Kuluncak’ta güzel hizmetler yaparak, güze anilar biriktirerek görev süresini tamamlayip ilçemizden ayrilir diye düsünüyorum. Sayin Kaymakamimiza görevlerinde basarilar diliyorum” dedi.

Kuluncak Kaymakami Tufan Bagir Gilan ise ziyaretten duydugu memnuniyeti dile getirerek, “ Yaklasik 1 ay önce Kuluncak Ilçemizde göreve basladim. Allah bizlere hayirli görevler yapmayi nasip etsin insallah. Kuluncak Ilçemizi sevdik. Baskanimizin bizlere yaptigi ziyaretten dolayi kendilerine tesekkür ediyorum ve ilçemize hos geldiler diyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA