AK Parti Genel Baskanvekili Kurtulmus, Ordu'da Temel Atma Ve Açilis Töreninde Konustu Açiklamasi

'Devlet millete hizmet edilecek bir yerdir. Devlet birilerinin yaptigi gibi, FETÖ'cülerin yaptigi gibi ele geçirilecek bir yer degil, milletin hizmetinde olunacak bir yerdir. Bir hizmet makamidir. Bizim Türkiye'de attigimiz en önemli adim budur'

AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, devletin millete hizmet edilecek bir yer oldugunu belirterek, "Devlet birilerinin yaptigi gibi, FETÖ'cülerin yaptigi gibi ele geçirilecek bir yer degil, milletin hizmetinde olunacak bir yerdir. Bir hizmet makamidir. Bizim Türkiye'de attigimiz en önemli adim budur." dedi.

Kurtulmus, Ünye Belediyesince 15 Temmuz Meydani'nda düzenlenen toplu temel atma ve açilis töreninde yaptigi konusmada, yatirimlarin hayirli olmasini diledi.

Siyasetteki amaçlarinin Hakk'in rizasini, halkin duasini kazanmak oldugunu vurgulayan Kurtulmus, "Yapilan her bir is bir taraftan milletimizin günlük hayata iliskin hayatini kolaylastiran islerdir, bir taraftan sehirlerimize vizyon katan islerdir ama diger taraftan da baktigimiz zaman ülkemizin topyekun gelismesini saglayan bunlar önemli islerdir." diye konustu.

Kurtulmus, Ordu'da yapilan ve insasi devam eden projeleri anlatarak, "Türkiye yeniden güçlü büyük Türkiye olmak mecburiyetindedir. Yasadigimiz bu bölgede, bu cografyada Türkiye'nin gününü gün ederek vakit geçirmesi, büyük hedefleri olmadan ayakta durabilmesi mümkün degildir." ifadesini kullandi.

Dünyanin yeniden yapilandigi, ticaret yollarinin yeni bastan gözden geçirildigi, dünyada yeni güçlü ülkelerin büyük siyasal ve politik aktörler olarak ortaya çiktigi bir dönemden geçildigini kaydeden Kurtulmus, sözlerini söyle sürdürdü:

"Çin bir tarafta, Rusya bir tarafta, Avrupa Birligi Amerika'yla iliskisini yeniden düzenleyerek bir sekilde. Amerika Afganistan'dan çekiliyor, orada baska bir denklem kuruluyor. Bütün bu cografyada Türkiye güçlü olarak ayakta durmak mecburiyetindedir. Yoksa hesabi olanlarin bu cografyada Türkiye'ye bir gün dahi iyi rüyalar gördügü, iyi hesaplar içerisinde bakip bakmadigini gayet iyi biliyoruz. Nereden biliyoruz? Yillardir bu ülkeye terör örgütlerini bela ettiklerinden biliyoruz. Yillarca bu memlekette sag sol kavgasini körükleyerek milletimizi birbirine düsürdügünden biliyoruz. Türkiye'nin sanayilesmesini önleyerek Türkiye'yi ele güne muhtaç hale getirdikleri için biliyoruz. Türkiye 3-5 kurus için onun bunun kapisinda dilencilik yapsin diye Türkiye'ye ayar verdikleri günlerden biliyoruz. Çok sükür bunlar geride kaldi."

Kurtulmus, simdi Türkiye'nin kendi göbegini kendisi kesebilen, içinde yasadigi zor cografyada ayaklari yere saglam basabilen bir ülke olma durumunda oldugunu ifade ederek, büyük mesafe aldiklarini, Allah'in izniyle daha da ileriye gideceklerini vurguladi.

Temel hedeflerinin Türkiye'yi daha güçlü hale getirmek olduguna isaret eden Kurtulmus, "Bu milletin kimseye muhtaç olmadan ayaklarini saglam bir sekilde yere basmasini temin etmektir. Bunun yolu da içeride devlet millet kaynasmasindan geçiyor." dedi.

- "Bu bizim yaptigimiz en önemli sessiz devrimlerden birisidir"

Kurtulmus, AK Parti hükümetleri döneminde en degerli ve en önemli hizmetin, devletle milletin kaynasmasi oldugunun altini çizerek, sunlari kaydetti:

"Devlet millete hizmet edilecek bir yerdir. Devlet birilerinin yaptigi gibi, FETÖ'cülerin yaptigi gibi ele geçirilecek bir yer degil, milletin hizmetinde olunacak bir yerdir. Bir hizmet makamidir. Bizim Türkiye'de attigimiz en önemli adim budur. Onun için devlet, milletinde ne varsa onu kabul edecek, onunla birlikte milletin bütün fertlerinin önünü açacaktir. Her alanda esitligi, her alanda devletin hizmetlerine ulasmakta esitligi saglamakla yükümlüdür. Bu bizim yaptigimiz en önemli sessiz devrimlerden birisidir."

Törene, AK Parti Ordu Milletvekili Senel Yediyildiz, Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Hilmi Güler, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdogan, Ünye Belediye Baskani Hüseyin Tavli, AK Parti Il Baskani Halit Tomakin ve diger ilgililer de katildi.

AK Parti Genel Baskanvekili Kurtulmus, daha sonra beraberindeki protokol üyeleri ile Fatsa Belediyesinin hizmet binasinin açilisini da gerçeklestirdi.

Kaynak: AA