SANKO'da Cumhuriyet Bayrami Tarih Ve Sanat Dolu Özel Bir Etkinlikle Kutladi

SANKO Holding, Cumhuriyet degerlerini yasatarak gelecek nesillere tasimak amaciyla Cumhuriyetin 98’inci yilini özel bir etkinlikle kutladi.

SANKO'da Cumhuriyet Bayrami Tarih Ve Sanat Dolu Özel Bir Etkinlikle Kutladi
SANKO Holding Yönetim Kurulu Baskani Adil Sani Konukoglu, “Cumhuriyet bizim vazgeçilmezimiz. Sanli bayragimiza sahip çiktigimiz sürece hiç kimse ne ülkemize zarar verebilir ne de bizi dünya ülkelerinden geride birakabilir” dedi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayrami SANKO Holding Özel Etkinligi, basarili sunucu Pelin Çift’in, Prof. Dr. Tufan Gündüz ve SANKO Holding Yönetim Kurulu Baskani Adil Sani Konukoglu ile gerçeklestirdigi ’Cumhuriyet Dönemi Hikayeleri’ sohbeti ile izleyenleri geçmis zamanda yolculuga çikardi.

Gaziantep’teki tarihi Emine Hanim Konagi’nda gerçeklestirilen ve SANKO Holding kurumsal Youtube hesabindan canli yayinlanan programa; SANKO Holding Yönetim Kurulu Baskani Adil Sani Konukoglu ile esi Jülide Konukoglu, SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dagli, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Metin Bayram, SANKO Holding Yönetim Kurulu Üyesi Yigitcan Konukoglu, SANKO Üniversitesi Genel Sekreteri Dr. Yusuf Ziya Yildirim, Tip Fakültesi Dekan Yardimcisi, Lisansüstü Egitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Aysen Bayram, Süper Film Ambalaj Genel Müdürü Fahri Özer, SANKO Üniversitesi Hastanesi Genel Müdürü Dr. Sermet Kileci, SANKO Okullari Genel Müdürü Firat Mümtaz Asyali, Gaziantep Ytong Genel Müdürü Cengizhan Açik ve SANKO yöneticileri katildi.

“Cumhuriyet bizim vazgeçilmezimiz” diyerek sözlerine baslayan Adil Sani Konukoglu, “Mustafa Kemal Atatürk 98 yil önce bugün, ‘Yarin cumhuriyeti ilan edecegiz’. dedi.

O gün bugündür, yarinlar ilelebet bizim, ülkemizin ve gençlerimizin... Bundan sonra cumhuriyet gençlere emanet. Bizim basaramadiklarimizi onlar basaracaklar ve sanli bayragimizi bütün nesillerimiz boyunca dalgalandiracagiz” ifadelerini kullandi.

“Sanli bayragimiz nesiller boyunca gökyüzünde dalgalansin”

SANKO Grubu çalisanlarinin bayragina ve ülkesine her zaman sahip çiktigini vurgulayan Konukoglu, “Sanli bayragimiza sahip çiktigimiz müddetçe hiç kimse ne ülkemize zarar verebilir ne de bizi dünya ülkelerinden geri birakabilir. SANKO Ailesi olarak çalismaktan, üretmekten, paylasmaktan ve mücadele etmekten asla vazgeçmeyecegiz” diye konustu.

Gaziantep’in tarihi önemini vurgulayan Konukoglu, Istiklal Mücadelesi’nde Gaziantep’in 6 bin 317 sehit verdigini animsatarak sunlari kaydetti:

“Gazi Sehrimizin kurtulus mücadelesindeki rolü çok büyük. Mustafa Kemal Atatürk’ün Gaziantep’in nüfusuna kayitli olmasi da bunun bir göstergesi. Iki gazinin bu sehirde bulusmasi bizim için büyük bir gurur. O dönemde atalarimiz aci zerdali çekirdeginin ekmegiyle hayatta kalip bu topraklari savundular. Yokluktan bu yerlere geldik. Gaziantep, o yokluk mücadelesi içinden sanayiye yatirim yapan ve su anda 10 milyar dolar ihracat gerçeklestiren bir sehir. Gençlerimize bunlari daha iyi anlatmamiz gerekiyor.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi bir lidere sahip olmak her ülkeye, her millete nasip olmaz. Yüce Rabbim Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hem Türklügü hem de Türkiye’yi kurtarmayi nasip etti. Bu topraklarda rahat yasayabiliyorsak bunu kahraman sehitlerimize ve bütün dünyaya meydan okuyarak Cumhuriyetimizi kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz.

Türk gençliginin ülkesine ve bayragina sahip çikarak Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet yasatacagini dile getiren Konukoglu, sözlerini söyle tamamladi:

“Atalarimizdan aldigimiz emaneti bizler buraya kadar getirdik. Bu emanet gençlerimize ait. Bizim basaramadiklarimizi kendilerinin basaracaklarina yürekten inaniyorum. Gençlerimizin gözündeki isiltiyi görüyoruz. Sanli bayragimizi gönderden düsürmeden vatan topraklarina sahip çikacaklarina inancimiz tam.

Cumhuriyetimizin kurulusunun 98’inci yilina ulasmanin heyecanini yasarken basta Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari olmak üzere, vatan ve bayrak ugruna canlarini feda eden tüm kahramanlarimizi rahmet, minnet saygiyla aniyor, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramimizi kutluyorum.”

Konukoglu’nun sözlerini tamamlamasi üzerine Tiyatro oyuncusu Nermin Yilmaz’in, Kurtulus Savasi döneminde Sehit Kamil’in annesini canlandirdigi canli tiyatro performansi izleyicilere duygusal anlar yasatti.

“Gençlerimiz vatanini, milletini ve ülkesini çok sevsinler”

Prof. Dr. Tufan Gündüz ise konusmasinda, Cumhuriyet’in kuruldugu 1923’te Türkiye’nin nüfusunun 11 buçuk milyon oldugunu animsatarak, o dönemde tarim sahasinda çalisacak insan gücünün de olmadigini söyledi.



Cumhuriyetin ilk yillarinda sagliktan- egitime, tarimdan- sanayiye birçok alanda yokluk yasandigina deginen Prof. Dr. Gündüz, sözlerini söyle sürdürdü:

“1980’lere kadar ülkenin yüzde 60’i köylerdeydi. Cumhuriyetin ilk yillarinda bu oran daha yüksekti. 13 milyon nüfusumuzun 10 milyonu köylerde yasiyordu. Yokluktan varliga geçiste muazzam bir sanayi hamlesi var. Yeter ki bir yerde üretim olsun devlet canla basla onlarin önünü açmaya çalisiyor.

Ülke olarak çok büyük bir cendereden geçtik ve bir ülke, bir millet ürettik. Bir devlet kurmak, Cumhuriyeti ilan etmek kolay degil. 98 yildir cumhuriyeti ilan ediyoruz. Her yil yeniden doguyoruz. Cumhuriyeti insa ederken elimizin altinda her sey yoktu.”

Vatani ve Türklügü temsil eden Cumhuriyet sevgisinin ihmal edilmemesi gerektigine vurgu yapan Prof. Dr. Gündüz, “Gençlerimiz vatanini, milletini ve ülkesini çok sevsinler. Ülkenin sokakta bulunmadigini bilsinler. Cumhuriyet de sokakta bulunmadi. Disimizle tirnagimizla buraya kadar geldik ve disimizle tirnagimizla sahip çikalim. Cumhuriyetimizin 98. yil dönümünü kutluyor, basta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu topraklari bizlere vatan kilan tüm kahramanlarimizi rahmet ve minnetle aniyorum” diyerek sözlerini tamamladi.

Pelin Çift de yaptigi konusmada, Cumhuriyet’in canla basla kazanilan muazzam bir zafer oldugunu belirterek “Cumhuriyetimizin 98. yil dönümünde böylesi anlamli bir etkinlige vesile olan SANKO Ailesi’ne tesekkür ediyorum” dedi.

Programin ardindan, dünyaca ünlü piyanist ve besteci Tuluyhan Ugurlu, tarihi Emine Hanim Konagi’nin etkileyici ambiyansinda ’Cumhuriyet Piyano Resitali’ sunarken, Ugurlu’ya “Cumhuriyet Günesi” eserini çalarken SANKO Okullari ögrencileri okul korosu da eslik etti.
Kaynak: İHA