Sahiplendigi Karga Yavrusu 'Sakir' Ile Dostlugu Görenleri Sasirtiyor

Nevsehir'de erkek kuaförü isleten Cengiz Taskesen: 'Psikolojimiz birbirine uydu, dedigim bazi seyleri yapiyor ama kafasina bir sey takilirsa yapmiyor. Ben Sakir'den çok memnunum. 'Besle kargayi oysun gözünü' derler ama alakasi yok'

BEHÇET ALKAN - Nevsehir'de erkek kuaförü Cengiz Taskesen'in gün boyu yanindan ayirmadigi karga ile dostlugu görenlerin ilgisini çekiyor.

Kentte uzun yillardir erkek kuaförü isleten 50 yasindaki Taskesen, temmuz ayinda bir arkadasinin bahçesinde buldugu yarali karga yavrusunu sahiplendi.

Birkaç hafta sonra iyilesen kusu serbest biraktiginda yanindan ayrilmadigini gören Taskesen, "Sakir" adini verdigi kargayi is yerinde beslemeye devam etti. Taskesen ile dostlugu dikkati çeken karga, kuafördeki müsterilerin ve çevre sakinlerinin de maskotu haline geldi.

Taskesen, AA muhabirine, tüyleri henüz çikmadigi dönemden beri eliyle besleyip ilgilendigi karganin kendisine bagimli hale geldigini, yanindan ayrilmadigini anlatti.

"Sakir" ile gün boyu vakit geçirmekten keyif aldigini belirten Taskesen, kusa zaman zaman bazi davranislari ögretmeye çalistigini söyledi.

- "Arkadasligi saglam, dedigimi yapiyor"

Taskesen, kusun kendiliginden dogaya uçup gitmedigi müddetçe bakimini sürdürmeye devam edecegini dile getirerek, söyle konustu:

"Psikolojimiz birbirine uydu, dedigim bazi seyleri yapiyor ama kafasina bir sey takilirsa yapmiyor. Ben Sakir'den çok memnunum. 'Besle kargayi oysun gözünü' derler ama alakasi yok. Çay karistirir, tiras olan müsteri para verirse alir gelir. Hareketlerinden banyo yapmak istedigini anliyorum. Disariya bunun için banyo hazirliyorum. Yikanir, sonra 'Gel' dedigimde geri dükkana girer. Baga gideriz birakirim gezer, iki üç saat sonra tekrar yanima gelir. Geçen gün kafesine koymadan çarsiya gitmistim beni aramis bulamayinca dükkani birbirine katmis. Arkadasligi saglam, dedigimi yapiyor. Karni tok olunca beni önemsemiyor ama aç olunca ilgilenir. Bazi sesler çikariyor."

Is yerindeki müsterilerden Tevfik Üstündag da tiras olurken "Sakir"in etrafta gezindigini, insanlarla ayni ortamda bulunmayi yadirgamamasinin sevimliligini artirdigini dile getirdi.
Kaynak: AA