Paris Büyükelçiliginde Cumhuriyet Bayrami Resepsiyonu

Türkiye’nin Paris Büyükelçiligi, Cumhuriyetin ilaninin 98. yil dönümünü düzenledigi resepsiyonla kutladi.

Paris Büyükelçiliginde Cumhuriyet Bayrami Resepsiyonu
Fransa’nin baskenti Paris’te 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami, korona virüs tedbirleri kapsaminda az sayida davetlinin katildigi bir resepsiyon ile kutlandi. Türkiye’nin Paris Büyükelçiliginin ev sahipligi yaptigi resepsiyonda davetliler Türkiye’nin Paris Büyükelçisi Ali Onaner, esi Yasemin Onarer, Paris Büyükelçiligi Silahli Kuvvetler Atasesi Kurmay Albay Sefa Koruk ve esi Ilknur Koruk tarafindan karsilandi. Paris Büyükelçiligi rezidansinda gerçeklesen Cumhuriyet Bayrami kutlama programi, Türk ve Fransiz milli marslarinin okunmasiyla basladi.

Programin açilis konusmasini Fransizca ve Türkçe yapan Büyükelçi Onaner, "Bugün burada bayramlasmak için bir araya geldik. En büyük bayramimizi kutluyoruz. Cumhuriyetimizin 98. yil coskusunu ve sevincini beraberce doyasiya yasiyoruz ve insallah dünya durdukça da yasamaya çalisacagiz" dedi.

Büyükelçi konusmasinin devaminda, "Bugün Cumhuriyetimizin kurulusunun 98. yilini kutluyoruz. Bundan büyük bir onur, gurur ve mutluluk duyuyoruz. Bunun ne anlama geldigini bilmeliyiz ve çevremize, çocuklarimiza ve yabanci dostlarimiza anlatmaliyiz. Bugün burada bir araya geldigimizde birlikteligimiz bu amaca hizmet etmesini diliyorum. Ben Cumhuriyet vesilesiyle sayin Cumhurbaskanimizin mesajindan da alinti da bulunarak bugünün önemine ve bu bayramin hepimiz için önemine tekrar deginmek istiyorum, ’Bu bayram bugün tüm Türkiye’de hep birlikte kutladigimiz bir bayram, bu yüzden milletçe en büyük güvencimiz olan birligimize, beraberligimize ve kardesligimize simsiki sarilarak büyük ve güçlü Türkiye davamizi hayata geçirmenin mücadelesini verecegiz, veriyoruz bundan sonrada vermeye devam edecegiz. Yürüttügümüz bu mücadelede Milli Mücadeleyi zafere tasiyan Cumhuriyetimize hayat veren çelikten irade 98 yildir oldugu gibi bugün de rehberimiz olmayi sürdürüyor sürdürecek. Bu düsüncelerle 29 Ekim Cumhuriyet Bayraminizi tebrik ediyor ve milletimize saglik, huzur ve esenlik diliyorum’. Cumhurbaskanimizin bu mesajinin tam metnine internet sayfamizda ve sosyal medya hesaplarimizda bulabilirsiniz. Bu vesileyle tekrar iyi bayramlar diliyorum ve hepinize tekrar burada oldugunuz için tesekkür ediyorum" dedi.

Resepsiyonuna katilan davetlilere Türk mutfagindan yiyecek ve içecek ikraminda da bulunuldu.
Kaynak: İHA