Ordu'da Cumhuriyet Için Yürüyüs Ve Bisikletli Kortej

Ordu’da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami’nin 98’inci yil dönümü nedeniyle Ordu Valiligi tarafindan Cumhuriyet yürüyüsü etkinligi, Altinordu Belediyesi tarafindan ise bisikletli kortej düzenlendi.

Ordu'da Cumhuriyet Için Yürüyüs Ve Bisikletli Kortej
Cumhuriyet’in kurulusunun 98’inci yildönümü nedeniyle tüm Türkiye’de oldugu gibi Ordu’da da gün içerisinde çesitli kutlama etkinlikleri düzenlendi.

Gün içerisinde farkli alanlarda düzenlenen kutlama etkinliklerin ardindan, aksam saatlerinde de bando esliginde Cumhuriyet yürüyüsü etkinligi düzenlendi.

Ordu Valisi Tuncay Sonel, Altinordu Belediye Baskani Askin Tören, protokol, çok sayida vatandas ve ögrencilerin katildigi yürüyüste metrelerce uzunluktaki Türk bayragi, yürüyüse renk katti. Ordu Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu karsisindan baslayan Cumhuriyet yürüyüsü, Atatürk Aniti’nda son buldu.

Cumhuriyet için pedal çevirdiler

Cumhuriyet yürüyüsünün ardindan ise Altinordu Belediyesi tarafindan bisikletli kortej düzenlendi.

Akyazi Sahili’nden baslayan ve Altinordu Belediye Baskani Askin Tören’in de bisikleti ile katildigi bisikletli kortej, rihtim mevkisinde son buldu. Bisikletli korteje, protokolün yani sira çok sayida vatandas da bisikletleri ile birlikte eslik etti. Pedal çevirerek rihtim mevkisine ulasan bisikletliler, sonrasinda ise Cumhuriyet Bayrami kutlamalari kapsaminda, gökyüzüne Türk bayraginin renklerini temsil eden kirmizi ve beyaz renkli balonlar birakti.

Altinordu Belediye Baskani Askin Tören, spora önem verdiklerini ve spora dikkat çekmek adina bisikletli kortej etkinligi düzenlediklerini belirterek, Cumhuriyet’in kurulusunun 98’inci yilini kutlamanin mutlulugunu yasadiklarini belirtti.

Kaynak: İHA