Musa Aydin'dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami Mesaji

Türkiye Güres Federasyonu Baskani Musa Aydin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami nedeniyle kutlama mesaj yayimladi.

Türkiye Güres Federasyonu Baskani Musa Aydin mesajinda su cümlelerle yer verdi:

"Bugün, millet olarak istiklalimiz ve istikbalimiz ugruna, insanüstü gayret ve fedakarlikla vermis oldugumuz büyük mücadelenin ardindan ilan ettigimiz Cumhuriyetimizin 98. kurulus yil dönümü.

Aziz milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Baskomutanliginda dünyanin en güçlü ordularina karsi tüm yokluk ve imkansizliklar içinde verilen Istiklal Mücadelesini zaferle taçlandirmistir. Her ani kahramanliklarla dolu essiz bir mücadele örnegi olan Kurtulus Zaferi’nin ardindan 29 Ekim 1923’te Aziz Türk Milletinin hür ve bagimsiz yasama iradesinin en büyük teminati olan Cumhuriyetimiz ilan edilmistir.

Bu essiz zafer üzerinden yükselen Türkiye Cumhuriyeti, emin adimlarla gelecege yürümekte ve muasir medeniyet seviyesinin üstünde modern ve büyük Türkiye ideali yolunda hedeflerini gerçeklestirmektedir.

Bugün dünyanin önemli ve saygin ülkelerinden biri haline gelen ülkemizin bu basarisinin arkasinda Aziz Türk Milletinin tarihinden aldigi cesaret ve fedakârlik ruhu yatmaktadir. Gelecek kusaklara her alanda daha gelismis, daha müreffeh bir ülke birakmak azmiyle ülkemizi, daha ileriye tasiyacak, hiçbir engelin bizleri bu hedeflerimizden alikoymasina asla müsaade etmeyecegiz.

Özellikle 15 Temmuz’da Fetö Terör Örgütü tarafindan gerçeklestirilmek istenen ve milletimizin tipki kurtulus mücadelesinde oldugu gibi destansi karsi koymasi ile bastirilan darbe girisiminin ardindan millet olma suuru ve Cumhuriyetimizin kiymeti bir kez daha net olarak anlasilmistir.

Bu duygu ve düsüncelerle bizlere Cumhuriyeti armagan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslarini, kanlariyla canlariyla bu topraklari bize vatan yapan Aziz Sehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve sükranla aniyor, basta güres ailesi olmak üzere Aziz Türk Milletinin Cumhuriyet Bayrami’ni en içten dileklerimle kutluyorum."
Kaynak: İHA