Müdür Basyigit'in Tavsanli Ziyareti

Kütahya Milli Egitim Müdürü Hasan Basyigit Tavsanli ilçesinde bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Müdür Basyigit'in Tavsanli Ziyareti
Il Milli Egitim Müdürü Hasan Basyigit ve Sube Müdürü Ridvan Acar Tavsanli ilçesinde Kaymakam Erdogan Kanyilmaz’i makaminda ziyaret ederek egitim ögretim konularinda karsilikli bilgi ve fikir alisverisinde bulundu. Ziyarette Tavsanli Ilçe Milli Egitim Müdürü Salim Karaboga da yer aldi.

Kaymakamlik ziyaretinin ardindan Hanimçesme Ilkokulunda ögrenci ve ögretmenlerle bir araya gelen, Müdür Hasan Basyigit, ögrencilerle sohbet etti. Siniflarda yardimci kaynaklar konusuna deginen Basyigit, Bakanligin yayinladigi yardimci kaynaklara https://yardimcikaynaklar.meb.gov.tr/ adresinden ulasilabildigini, ayrica Bakanligin bu yardimci kaynaklarin basimini yaparak illere gönderdigini ifade etti.

Ögretmenler odasinda ögretmenlerle bulusan Hasan Basyigit, ögretmenlerden ve okul yöneticilerinden okuldaki egitim ögretimle ilgili bilgi aldi.

Tavsanli Anadolu Imam Hatip Lisesinde TÜBITAK 4006 Bilim Fuari açilisina katilan Il Milli Egitim Müdürü Hasan Basyigit, açilis öncesinde ilçenin saygin isimlerinden olan, birçok hafizi yetistiren ve yetistirilmelerinde katki saglayan Hafiz Hasan Takak’a yaptigi çalismalardan dolayi tesekkür etti. Açilis öncesi yapilan programin ardindan kurdele kesilerek bilim fuarinin açilisi yapildi ve ögrenciler tarafindan hazirlanan projelerin yer aldigi stantlar ayri ayri gezilerek bilgi alindi. Müdür Hasan Basyigit, ögrencileri yaptiklari çalismalardan dolayi ayri ayri tebrik ederek basarili çalismalarinin devamini diledi.

Il Milli Egitim Müdürü Hasan Basyigit, Sube Müdürü Ridvan Acar ve Tavsanli Ilçe Milli Egitim Müdürü Salim Karaboga, Tavsanli Belediye Baskan Vekili Ismail Aka’yi makaminda ziyaret etti.

Okul ziyaretlerine devam eden Il Milli Egitim Müdürü Hasan Basyigit, Moymul Ortaokuluna geçerek bu okulun bahçesinde incelemelerde bulundu. Okul bahçesindeki çok fazla bisiklet bulundugunu gören Müdür Hasan Basyigit, ögrencilerin büyük çogunlugunun bisikletle okula gelip gittigini okul yöneticilerinden ögrendiginde memnuniyetini dile getirerek "Ögrencilerimizin okula gidis gelislerde bisiklet kullanmalari sagliklari açisindan çok olumlu. Bunun gençler arasinda yayginlasmasini diliyorum. Fakat gençlerimizin trafik kazalari konusunda da çok dikkatli olmalari gerekiyor. Bisiklet, motosiklet kazalari da her zaman basinda karsimiza çikiyor, üzülüyoruz." dedi.

Sinif ziyaretlerinde ögrencilerle bir araya gelen Müdür Basyigit, ögrencilerle sohbet etti. Ögrencilere salgin hastalik konusunda ülke genelinde artis oldugunu, fakat okullarda bu noktada azalmadan söz edebileceklerini belirterek, bunu saglayan en önemli faktörün ögretmen ve ögrencilerdeki duyarlilik oldugunu ifade etti.

Ögretmenler odasinda ögretmenlerle bir araya gelen Basyigit, ögretmenlere istek, talep veya sorunlari olup olmadigini sorarak, "Bizler sizler için variz. Müdürlügümüzü ilgilendiren isteklerinizi, taleplerinizi, sorunlarinizi bizlere her zaman iletebilirsiniz" dedi.

Ögretmenlere asi konusunda tavsiyelerde bulunan Hasan Basyigit, asilarin çesidine göre kaç doz olunmasi gerekiyorsa ihmal edilmemesi gerektigini, eksik doz oldugunda asinin fazla anlaminin olmadigini söyledi.



Müdür Basyigit son olarak Tavsanli Anadolu Lisesi Konferans Salonunda ilçede görev yapan okul ve kurum yöneticileriyle toplanti gerçeklestirdi. Ilçedeki egitim ögretim konulari, yüz yüze egitimin durumu, tasimali egitim gibi konularda bilgi alan Basyigit, okullarda yasanan sorunlar konusunda okul ve kurum yöneticilerini dinledi. Bazi konularin Bakanlik düzeyinde çözüm gerektirdigini ve Bakanliga iletilecegini ifade eden Hasan Basyigit, Il Müdürlügünün çözecegi konularla o konuda sorumlu olan birimlerin ilgilenecegini belirtti.

Kaynak: İHA