MHP Aydin Il Baskani Alicik'in 29 Ekim Mesaji

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aydin Il Baskani Haluk Alicik 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami dolasiyla bir yayimladigi mesajinda, “Türkiye’de rejimin adi Cumhuriyet’tir, hükümet sisteminin adi da Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi’dir” dedi.

MHP Aydin Il Baskani Alicik'in 29 Ekim Mesaji


Türkiye Cumhuriyeti’nin hakli bir davanin, zulme boyun egmeyen Türk milliyetçisi bir suurun ilelebet payidar kalacak bir mirasi, her sartta müdafaa edilecek kutlu bir emaneti oldugu belirten MHP Aydin Il Baskani Haluk Alicik, "Türkiye Cumhuriyeti; teslimiyetçi odaklara da tarihi bir cevap, milli bir durus olarak ibra ve ilandir. Ne var ki bu teslimiyetçi kusagin tortu ve torunlari zalimler, zulme yandaslik yapanlar, baskiya, dayatmaya refakat eden tavizkarlar defaten tekrar sanslarini denemis, 15 Temmuz hainligi ile bir kez daha Türkiye Cumhuriyeti’nin surlarinda gedik açmak istemisler, Türk milletinin azim ve kararligi ile darmadagin edilmislerdir. Türkiye Cumhuriyeti’ni kötüleyenlerin, milli birlik ve bin yillik kardeslik hukukuna içten içe kin ve nefret duyanlarin oyunlarini bozacak, bu milli ve tarihi görevi layikiyla yerine getirecek, hasretle beklenilen hesaplasmayi gerçeklestirecek tek merci ise büyük Türk milletidir. Cumhuriyet fikri hür, vicdani hür nesiller sayesinde çikarilmak istenen rotasinda kalacak, gelecegin ümitleriyle kucaklasacaktir. Atatürk’ümüzün hedeflerine yönelmis, Cumhur Ittifaki disiplininde güçlü siyasi irade, erdem ve ahlak zemininde bilim üreten Türk gençligi, kahraman Türk ordumuz, Türk polisimiz ve her kademedeki memurlar, bürokratlarimiz kisaca yüce Türk milletimiz ve Türkiye Cumhuriyetimizin en büyük teminati ve gücüdür" dedi.



MHP Il Baskani Alicik, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk milletinin ortak degeri ve devletin kurucusu oldugunu ifade ederek, "Mustafa Kemal Atatürk, milli mücadelenin önderidir, ilk meclis baskanimizdir, ilk cumhurbaskanimizdir. Tavrimiz nettir, durusumuz kuvayi milliyedir. Türkiye Cumhuriyeti yasayacaktir. Bizler faniyiz, devletimiz ve milletimiz baki kalacaktir. Bir kere yükselen bayrak bir daha düsmeyecektir. Türkiye’de rejimin adi Cumhuriyet’tir, hükümet sisteminin adi da Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi’dir. Güvence kahraman Türk nesilleridir. Türk milletimizin, Aydinli yigit efe yürekli hemserilerimizin, dava arkadaslarimizin ve Türk gençliginin 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami’ni tebrik ediyor, en içten sevgi ve sükranlarimi sunuyorum. Ilk Cumhurbaskanimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk basta olmak üzere, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran kahramanlara, sehadetleriyle bizlere bagimsiz yasama duygusunu asilayan muhterem sehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA