'Kodokushi', Camerimage Film Festivali'nde Yarisacak

Yönetmenligini ve senaristligini Ensar Altay'in üstlendigi "Kodokushi", Oscar ödüllerinin habercisi festivallerden biri olan "Camerimage Film Festivali"nde Altin Kurbaga için yarisacak.

Polonya'da 13-20 Kasim tarihlerinde yapilacak olan festival, Joel Coen imzali "Machbet'in Trajedisi" ve Pedro Almodovar'in "Paralel Anneler" filmleriyle açilis yapacak.

Bu yil festivalin ana yarismasinda "Dune", "Belfast", Wes Anderson'un "The French Dispatch" ve Ridley Scott'in "The Last Duel" filmi de bulunuyor.

Drama-belgesel türünde olan "Kodokushi" filmi ise festivalin "Uluslararasi Belgesel" kategorisinde, Venedik Film Festivali'nde en iyi Italyan filmi dahil 3 ödül alan Gianfranco Rosi'nin "Notturno", Oscar'in favorilerinden gösterilen "The Last Forest" ve "A Cop Movie" dahil 10 filmle yarisacak.

Japonya’da yasanan yalniz ölümleri konu alan TRT World yapimi "Kodokushi", ulusal prömiyerini 8. Bogaziçi Film Festivali'de yapmis ve "Uluslararasi Jüri Özel Ödülü"ne layik görülmüstü. Uluslararasi Prömiyerini ise 24. Uluslararasi Sangay Film Festivali'nde yapan film, festivalin büyük ödülü Altin Kadeh'e aday gösterilmisti.

"Modern yasam biçiminin insanlari yalniz biraktigi" fikrinden ilham alan belgesel film, öldükten haftalar sonra fark edilen kisilerin yalniz ölümlerini ele aliyor.

Görüntü yönetmenligini Kürsat Üresin'in yaptigi filmin konusu özetle söyle:

"Norihito, karsilastigi yalniz ölümlerin etkisiyle kendi geçmisinde yaptigi hatalari düzeltmeye karar verir. Fakat bu çaba onun hayatinda beklenmedik yeni sorunlara yol açacaktir. Yasli Muramatsu ise toplumsal bir tecritte sessizce hayatini yasamaktadir. Yaklasan Sakura Festivali onun kaderini degistirmek için bir umut isigi olur. Dünyada var olmak için kendine bir sebep bulabilecek midir?"

Kaynak: AA