Igdir'da Cumhuriyet Bayrami Coskuyla Kutlandi

Igdir’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayraminin 98’inci yili büyük bir coskuyla kutlandi.

Igdir'da Cumhuriyet Bayrami Coskuyla Kutlandi
Cumhuriyet Bayrami töreni Valilik makaminda Vali/Belediye Baskan Vekili H. Engin Sariibrahim’in tebrikleri kabulüyle basladi.

Tören daha sonra Zübeyde Hanim Bulvarinda devam etti. Vali/Belediye Baskan Vekili H. Engin Sariibrahim, tören alanini dolasarak ögrencilerin ve vatandaslarin bayramini kutladi. Saygi durusu ve Istiklal Marsi’mizin okunmasiyla baslayan törende Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in 29 Ekim mesaji okundu. Daha sonra Vali/Belediye Baskan Vekili H. Engin Sariibrahim, bir konusma yapti. Vali Sariibrahim, tören alanini selamladiktan sonra, “Cumhuriyetimizin kurulusuna giden bu kurtulus mücadelesinde kadinindan erkegine yedisinden yetmisine kadar tek yürek tek yumruk olan azizi milletimiz bugün de birlik içerisinde kardeslik içerisinde gelecegini insa etmektedir” dedi.

Cumhuriyet Bayrami etkinlikleri daha sonra ögrencilerin siir okumasi ile devam etti. Etkinlikte Milli Egitim Müdürlügün düzenledigi resim ve kompozisyon yarismasinda dereceye giren ögrencilere Vali Sariibrahim, hediyelerini verdi. Cumhuriyet Bayrami töreni, folklor gösterisi, resmigeçit töreni ve Cumhuriyet yürüyüsü ile devam etti. Igdir Zübeyde Hanim Bulvarindan Mehmet Çavus Anitina kadar yürüdükten sonra burada saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan sehitler için Kur’an-i Kerim okundu.

Tören Cumhuriyet Bayrami anisina 98 fidan dikimi yapilmasiyla son buldu.
Kaynak: İHA