Eskisehir'de 'Gida Denetim Seferberligi' Basariyla Tamamlandi

Eskisehir’de gida üretim, satis ve toplu tüketim ürünleri satan isletmeler 24-28 Ekim tarihlerinde gerçeklestirilen ’Gida Denetim Serbestligi’ kapsaminda denetlendi.

Eskisehir'de 'Gida Denetim Seferberligi' Basariyla Tamamlandi
Tarim ve Orman Bakani Dr. Bekir Pakdemirli’nin talimatlariyla 24-28 Ekim tarihleri arasinda 81 ilde yürütülen ‘’Gida Denetim Seferberligi’’ kapsaminda Eskisehir genelinde de 4 gün boyunca denetimler gerçeklestirildi.

Gida üretim, gida satis ve toplu tüketim isletmeleri bu süreçte yogun bir sekilde denetlendi. Denetim seferberliginin 3’üncü gününde ekibe eslik eden Il Tarim ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüs, konu ile ilgili yaptigi basin açiklamasinda, Gida Denetim Ekibi ile beraber Eskisehir’de, bakanlik öncülügünde baslatilan ’Gida Denetim Seferberligi’nin üçüncü günündeki asamasi olan gida satis yerlerinin denetimini gerçeklestireceklerini ifade etti.

Öncelikle yil boyunca risk esasina dayali gida denetimlerinin devam ettigini belirten Gümüs, yapilan seferberlik ile tüketicilerde farkindalik olusturulmasi, halkin bilinçlendirilmesi ve gida is yerlerine her an görev basinda olduklarini hatirlatma amaci tasidiklarini belirtti.

Eskisehir’de gida mühendisi, veteriner hekim ve ziraat mühendislerinden olusan toplamda 43 kisilik denetim ekibiyle planlanan topyekûn denetim faaliyetinde, maksatlarinin ceza yazmaktan ziyade gida isyerlerini bilgilendirmek, bilinçlendirmek ve onlara rehberlik etmek oldugunun altini çizdi. Önceliklerinin insanlarin sofrasina giren her türlü gidanin güvenligini saglamak, güvenli gida tüketiminin önünü açmak, is yerlerinin de buna göre üretim ve satis yapmalarini temin etmek oldugunu ifade etti.



“Ihraç edilen ürünler de denetleniyor”

Ayni zamanda Eskisehir’den 98 ayri ülkeye gida ürünü ihraç eder duruma geldiklerini dile getiren Gümüs, ihraç edilen bu ürünlerin de il müdürlügü denetim elamanlarinca denetlendigini açikladi.

Gümüs, denetimler esnasinda olumsuz bir ürünle karsilasildigi takdirde ürünle ilgili numunelerin alinarak analize gönderildigini, analiz sonuçlarinda uygunsuz çikan ürünlerin imha edildigini ve isletmeye idari para cezasi uygulandigini kaydetti.

Gümüs, daha sonra Gida Denetim ekibi ve basin mensuplari ile beraber Batikent Mahallesi’nde bulunan bir gida satis isletmesinin denetimine eslik etti.
Kaynak: İHA