Diyarbakir'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami Kabul Töreni

Cumhuriyet’in kurulusunun 98. yildönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami dolayisiyla düzenlenen Cumhuriyet Bayrami kabul töreninde konusan Diyarbakir Valisi Münir Karaloglu,“Rize’nin Çayeli ilçesinden Kaptanpasa köyünden Münir Karaloglu’nu Diyarbakir’a vali yapandan Mardin’in bir köyünde dogan Aziz Sancar’i Amerika’da Nobel Bilim Ödülü aldiran da cumhuriyettir. Cumhuriyetimizi gözümüz gibi korumak, onu dünyada bir yildiz yapmak da bizim boynumuzun borcudur” dedi.

Diyarbakir'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami Kabul Töreni
Cumhuriyet’in kurulusunun 98. yil dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami dolayisiyla Diyarbakir Valisi Münir Karaloglu’nun ev sahipliginde Cumhuriyet Bayrami kabul töreni resepsiyonu düzenlendi.

Kayapinar ilçesindeki bir otelde düzenlenen resepsiyona Vali Münir Karaloglu, 7. Kolordu Komutani Tümgeneral Yilmaz Yildirim, Diyarbakir Il Jandarma Komutani Tuggeneral Gökhan Çiloglu, AK Parti milletvekilleri Oya Eronat ve Ebubekir Bal , Cumhuriyet Bassavcisi Mustafa Çelenk, AK Parti Il Baskani Muhammet Serif Aydin, askeri erkan, kamu kurum müdürleri, siyasetçiler, bürokratlar, is, spor ve sanat dünyasindan davetliler ile katildi.



“Bu topraklardaki son saheserimiz Türkiye Cumhuriyeti Devleti’dir”

Resepsiyonun açilis konusmasini yapan Vali Karaloglu, bu topraklardaki son saheserin Türkiye Cumhuriyeti Devleti oldugunu belirterek, “Cumhuriyetimizin kurucusu, valisi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaslaridir. Bu topraklari bize vatan kilan sehit ve gazilerimizi sükranla minnetle yad ediyorum. Allah onlardan razi olsun. Iki gündür Diyarbakir’da dolu dolu Cumhuriyet Bayrami’ni kutluyoruz. Diyarbakir bin 382 yildir Islam topragi ve bin 382 yildir bu cografyada, bu sehirde kesintisiz ezani Muhammed’e okundu. Geçmis dönemlerde farkli isimlerde devletlerimiz oldu. Ama bu topraklardaki son saheserimiz Türkiye Cumhuriyeti Devleti’dir. Cumhuriyetimizi gözümüz gibi korumak, onu dünyada bir yildiz yapmak da bizim boynumuzun borcudur” dedi.



“Cumhuriyetin bize bahsettigi en büyük ödül esit vatandasliktir”

Cumhuriyetin ve cumhuriyetin degerlerinin kiymetini bilinmesi gerektiginin altini çizen Vali Karaloglu, “Diyarbakir’da kamusu özel sektörü, sivil toplumu, muhtari, çalisani herkes cumhuriyetimizi yüceltmek, dolayisiyla cumhuru yüceltmek için gece gündüz çalisiyoruz, emek veriyoruz, emek vermeye de devam edecegiz insallah. Cumhuriyetin bize bahsettigi en büyük ödül esit vatandasliktir. Bakin Rize’nin Çayeli ilçesinden Kaptanpasa köyünden Münir Karaloglu’nu Diyarbakir’a vali yapandan Mardin’in bir köyünde dogan Aziz Sancar’i Amerika’da Nobel Bilim Ödülü aldiran da cumhuriyettir. Onun için cumhuriyetin ve cumhuriyetin degerlerinin kiymetini bilmemiz lazim” diye konustu.

29 Ekim Cumhuriyet Bayrami dolayisiyla yapilan pastanin katilimcilar tarafindan kesilmesiyle Cumhuriyet Bayrami kabul töreni resepsiyonu sona erdi.
Kaynak: İHA