Brüksel'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami Kutlandi

Türkiye'nin Brüksel Büyükelçiligi, Disisleri Bakan Yardimcisi ve Avrupa Birligi (AB) Baskani Büyükelçi Faruk Kaymakci'nin katilimiyla 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami resepsiyonu düzenledi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) Belçika Temsilciliginde düzenlenen törene, Avrupa Birligi (AB), NATO ve Belçika Disisleri Bakanligindan temsilciler ile çok sayida Türk ve yabanci davetli katildi.

Türkiye ve Belçika milli marslarinin okunmasiyla baslayan törende Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in mesaji paylasildi.

Kaymakci, yaptigi konusmada, Türkiye Cumhuriyeti'ni "en basarili proje" olarak niteledi ve "Zordu, ama isledi." ifadesini kullandi.

Türkiye'nin NATO üyesi, Avrupa Konseyinin kurucu üyesi ve AB aday ülkesi olduguna dikkati çeken Kaymakci, AB ile iliskilerde inis çikislar yasansa da üyelik sürecinin Türkiye ve Avrupa'daki herkes için önemli oldugunun altini çizdi.

Kaymakci, Belçika'daki Türk toplumunun yüksek düzeyde entegre olduguna isaret ederek, Belçika ile ikili iliskilerin de çok olumlu seyrettigini vurguladi.

- Büyükelçi Ulusoy'un mesaji

Türkiye'nin Brüksel Büyükelçisi Hasan Ulusoy da Türkiye Cumhuriyeti'nin, kurulusundan bu yana tüm uluslar için baris, istikrar ve refaha katkida bulunan bir ülke oldugunu dile getirdi.

2023 yilinin Türkiye ile Belçika arasinda diplomatik iliskilerin kurulmasinin 185'inci yili, 2024'ün ise Belçika'ya Türk göçünün 60'inci yili olacagini aktaran Ulusoy, bu nedenle bazi etkinliklerin planlandigini kaydetti.

Ulusoy, "Belçika'daki Türk toplumunun ülkenin ayrilmaz bir parçasi oldugunu düsünüyorum." diye konustu.

Türk mutfagindan ikramlarin servis edildigi törende, Türkiye ve Belçika bayragi resimlerinin bulundugu pasta kesildi.

Kaynak: AA