Alibeyköy'de Yapimi Tamamlanan Kaykay Parkuru Açildi

Eyüpsultan Belediye Baskani Deniz Köken:'Gençlerin büyük ilgisini çeken kaykayi Eyüpsultan'da onlarla bulusturdugumuz için çok mutluyum'.

Eyüpsultan'da yapimi tamamlanan olimpiyat standartlarindaki Skate Park'in açilisi gerçeklestirildi.

Alibeyköy Osmanli Parki'ndaki kaykay parkurunun açilisini Eyüpsultan Belediye Baskani Deniz Köken yapti.

Törende bir konusma yapan Deniz Köken, 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami'na denk gelen bir günde parkurun açilisini gerçeklestirdiklerini belirterek, "Gençlerin büyük ilgisini çeken kaykayi Eyüpsultan'da onlarla bulusturdugumuz için çok mutluyum." dedi.

Bu tür projelerin gençlerin talebiyle gerçeklestirildigini vurgulayan Köken, "Bu projeleri sizler aklimiza getiriyorsunuz, sizler söylüyorsunuz. Yerimiz ve imkanimiz varsa yapiyoruz. Eyüpspor'un 1. Lig'e çikmasini istediniz, bizler çikardik. Türkiye Kaykay Federasyonu da parkurun yapimina müdahil oldu. Federasyonla beraber yaptik. Bin 385 metrekarelik uluslararasi standartlardaki kaykay merkezi sizlerin hizmetine girdi." ifadelerini kullandi.

Köken, Eyüpsultan'da daha yapacak isleri oldugunu ve is üretmeye devam edeceklerini dile getirdi.

Konusmalarin ardindan profesyonel kaykaycilar bir gösteri sundu.

Uluslararasi standartlarda olan parkur, Türkiye'deki tasarlanmis ve kaykaycilarin hizlanmak için ayaklarini kaykay tahtasindan indirmeden serbestçe kaydiklari en büyük street disiplinindeki park özelligini tasiyor.

Olimpik beton kullanilarak yapilan parkur, gençlerin yani sira profesyonel kaykaycilar için tasarlanmis tam olimpik, toplamda yedi farkli açiyi içerisinde barindiriyor.

Gençlerin spor ve eglenceyi birlikte yasayacagi Skate Park, Türkiye'nin 50 metre ile en uzun kaykay parki olma özelligini de elinde bulunduruyor.

Park, 7 adet roll-in girisi ve 1 adet 25 metre genisliginde wallride rampasi ile hizmet verecek.

Kaynak: AA