AKUT Izmir Ekip Lideri Ramazan Ergut, Depremin Yildönümünde 'Altin Saatlere' Dikkat Çekti

Arama Kurtarma Dernegi (AKUT) Izmir Ekip Lideri Ramazan Ergut, Izmir'de geçen yil yasanan depremin ardindan "altin saatler" olarak adlandirilan ilk saatlerde trafigin açik tutulmasi konusunda basarili bir sinav verilemedigini hatirlatarak, deprem tahliye planlarinin son derece önemli oldugunu bir kez daha hatirlattiklarini belirtti.



Ergut, yaptigi yazili açiklamada, 30 Ekim 2020'de yasanan 6.6 büyüklügündeki Izmir depreminin anilarinin ve acilarin halen taze oldugunu belirtti.

AKUT'un depremin ardindan 268 gönüllü ve 3 arama köpeginin bulundugu 18 ekiple 9 insan ve 4 hayvani kurtardigini bildiren Ergut, dernegin tüm afetler için hazirliklarini sürdürdügünü aktardi.

Gelecekte daha büyük depremlerin beklendigine isaret eden Ergut, sunlari kaydetti:

"Nispeten küçük bir depremdi ve böyle bir depremde bina yikimlari ve can kayiplari, maalesef normal bir durum degildir. Kentimizin yapi stokunun depreme dayaniklilik anlaminda eksikligi hala hayati bir sorundur. Ayrica bizim 'altin saatler' olarak adlandirdigimiz depremin ilk saatleri hayati bir öneme sahip. Geçen seneki depremde Izmirliler olarak bu konuda basarili bir sinav veremedik. Binalari hiç hasar görmemis insanlarimiz bile panikle kendilerini sokaklara attilar ve otomobilleriyle maalesef trafigin felç olmasina neden oldular. Izmir yakinlarindaki ekiplerimiz kente kisa sürede ulasirken 5 kilometrelik deprem alanina gelmeleri maalesef çok daha uzun sürdü. Deprem Tahliye Planlarinin son derece önemli oldugunu bir kez daha animsatmak bizim görevimiz."

Kaynak: AA