ABD Ve Türkiye F-35 Anlasmazligi Konusunda Bir Araya Geldi

ABD Savunma Bakanligi, ABD ve Türkiye heyetlerinin Türkiye’nin F-35 programindan çikarilmasindan kaynaklanan anlasmazliklari görüsmek üzere Ankara’da bir araya geldigini açikladi.

ABD Ve Türkiye F-35 Anlasmazligi Konusunda Bir Araya Geldi
ABD ve Türkiye arasinda F-35 anlasmazligi konusunda görüsme yapildi. ABD Savunma Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, Avrupa ve NATO Politikasi Bas Direktörü Andrew L. Winternitz ve Savunma Bakanligi Tedarik ve Ikmalden Sorumlu Müstesarligin Planlama, Programlar ve Analiz Direktörü Melissa Benkert’in liderligindeki Savunma Bakanligi heyetinin 27 Ekim’de Ankara’da Milli Savunma Bakanligi temsilcilerinden olusan Türkiye heyeti ile temaslarda bulundugunu belirtildi.

Açiklamada, görüsmede Türkiye’nin 23 Eylül’de tamamlanan F-35 programindan çikarilmasindan kaynaklanan sorunlarin ele alindigi aktarilirken, "Toplanti, ABD hükümetinin Türkiye’nin F-35 programina önceden katilimini saygiyla sonuçlandirma taahhüdünü göstermektedir. Tartismalar verimli geçti ve delegasyonlar önümüzdeki aylarda Washington DC’de tekrar bir araya gelmeyi planliyor" denildi.

Kaynak: İHA